Nogomet
227

Sulejman Krpić, prvi strijelac Premijer lige: Volim jake utakmice, nadam se golu protiv Željezničara

Piše: D. B.
Sulejman Krpić
Sulejman Krpić
Jedan od najzaslužnijih nogometaša za ovosezonske rezultate Slobode je napadač Sulejman Krpić koji je u 14 kola postigao osam pogodaka i prvi je strijelac Premijer lige BiH. U narednom kolu Tuzlaci gostuju na Grbavici kod Željezničara, a Krpić se nada da će zatresti i mrežu Plavih za nove bodove.

Sloboda iza sebe ima turbulentan period tokom kojeg su klub napustili predsjednik Azmir Husić, trener Husref Musemić i kapiten Zajko Zeba, no, tuzlanski tim ima solidne rezultate i u gornjem je dijelu tabele.

"Husićev i Musemićev odlazak je predstavljao šok za sve nas, no, oni su tako odlučili, a mi se moramo ponašati kao profesionalci. Husić je dugo u klubu i mnogo dobrih stvari je uradio, kao i trener Musemić pod čijim smo vodstvom igrali lijep nogomet", izjavio je Krpić.

Težak udarac je svakako i odlazak kapitena Zebe.

"Bila mi je čast upoznati tog momka, dobar je kao čovjek i kao igrač. Pomagao mi je svojim savjetima, hvala mu na tome. On je zaista mnogo dao ovoj ekipi", rekao je napadač Slobode.

U tuzlanskom timu nisu zadovoljni igrom, a postoji želja za većim brojem bodova.

"Igra se mora dosta popraviti, nama je potrebno više od jednog boda po utakmici. Međutim, kako igramo u posljednje vrijeme, dobar je i bod. Nadam se da ćemo se popraviti i u narednom periodu bilježiti pobjede", kazao je Krpić.

Naredni protivnik Slobode je Željezničar i to na Grbavici, što nije nimalo lagan zadatak.

"Željo uvijek ima kvalitetnu ekipu, ali se zna ko je u posljednje vrijeme uspješniji. Nadam se da ću nastaviti postizati golove protiv njih, volim jake utakmice. Ko bude bolji, neka pobijedi. Posebno je opasan Miroslav Stevanović, dobro se uigrao i većina akcija Plavih ide upravo preko njega", dodao je dvadesetpetogodišnji nogometaš.

On predvodi listu strijelaca Premijer lige BiH sa osam pogodaka. Svojom formom je zadovoljan.

"Naravno, mnogo mi znači to što sam prvi strijelac. Uvijek mi je cilj da postižem golove, nadam se da ću pogoditi i na Grbavici. Da sam igrao od početka, vjerujem da bih postigao još poneki gol. No, nema veze, zadovoljan sam i trudim se", istakao je Krpić.

Tuzlake s klupe predvodi bh. stručnjak Vlado Jagodić.

"On je dobar trener, dobro poznaje protivnike i pomaže nam otkrivajući vrline i mane suparničkih ekipa. Ima dobre treninge, a sviđa mi se to što nema galame, on sve rješava razgovorom. Zaista, za njega imam samo pohvale", riječi su našeg sagovornika.

Sulejman svojim igrama privlači pažnju drugih klubova, no, on je fokusiran na Slobodu.

"Imam ugovor još godinu i po dana. Za mene se traži odšteta, ponuda ima, ali ne razmišljam o tome. Želim pomoći ekipi da izbori što bolju poziciju na tabeli", završio je Krpić.