Nogomet
91

Elvir Koljić, prvi strijelac Premijer lige: Lijepo je biti na vrhu, ali je najbitnije da ekipi dobro ide

Piše: D. B.
Elvir Koljić
Elvir Koljić
Nogometaš novog bh. premijerligaša Krupe Elvir Koljić najubojitiji je napadač dosadašnjeg dijela prvenstva te je u pet odigranih kola postigao sedam golova. Svojim učinkom je pomogao ekipi da osvoji osam bodova i nađe se na četvrtom mjestu. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o proteklim utakmicama, svojim nastupima i očekivanjima od nastavka takmičenja.

Krupa je u utakmici 5. kola pobijedila Olimpic rezultatom 2:0, a Koljić je postigao oba gola.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili Olimpic, ovo je bilo naše najbolje izdanje do sada. Dobro smo igrali i stvarali šanse, pokazali smo da želimo pobjedu do koje smo na kraju i došli", izjavio je Koljić govoreći o susretu s Vukovima.

Krupa je novi premijerligaš te se skor od dvije pobjede, dva remija i jednog poraza mogu smatrati uspješnim startom.

"Zadovoljni smo brojem bodova osvojenih u prvih pet kola, mada smo izgubili bodove kući protiv Radnika, kada smo primili pogodak u 95. minuti. Također, ostali smo i bez boda protiv Sarajeva na Koševu, koji smo sigurno zaslužili. Međutim, to je sada iza nas, ekipa igra dobro i vjerujem da ćemo nadoknaditi izgubljeno", rekao je napadač Krupe.

Najteža utakmica za Krupu bila je gostovanje na Koševu, a najdraži bodovi su osvojeni u utakmici na domaćem terenu.

"Najteže nam je bilo na Koševu definitivno, a najdraži su nam bodovi koje smo osvojili kod kuće gdje smo ostvarili historijsku pobjedu nad Olimpicom", kazao je Koljić.

On je trenutno prvi strijelac Premijer lige BiH te je u pet kola postigao čak sedam golova.

"U dobroj sam formi kao i cijela ekipa. Najbitnije je da nam dobro ide. Također, lijep je osjećaj biti prvi strijelac lige, nadam se da ću što duže ostati na prvom mjestu", riječi su našeg sagovornika.

Naredni protivnik Krupe je Široki Brijeg, a utakmica će se igrati na Pecari.

"Čeka nas teško gostovanje na Pecari kod Širokog Brijega koji je loše ušao u sezonu. Mi idemo da se nadigravamo, nećemo se predati. Pokazali smo da možemo igrati sa svima, tako da se nadam dobrom rezultatu. Široki ima dobar tim, ali i male probleme. Najopasniji je Wagner", istakao je Koljić.

Cilj Krupe je da u ovoj sezoni izbori ostanak u društvu najboljih.

"Prvi cilj od početka prvenstva je opstanak. Zasad nam ide dobro, možemo se nadati uspjehu. Bilo bi lijepo kada bismo se našli u gornjem dijelu tabele", dodao je ubojiti napadač.

Novi format lige ispunjava očekivanja.

"Mislim da je ispravan potez smanjenje lige. Gledamo dosta bolji nogomet, niko nije nepobjediv. Svaki vikend gledamo derbi i dobre utakmice, a upravo to navijači žele", završio je Koljić.