Nogomet
478

Krpić heroj Slobode: Pogodak na Grbavici sam posvetio ocu

Piše: D. B.
Sulejman Krpić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sulejman Krpić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Napadač Slobode i prvi strijelac Premijer lige BiH Sulejman Krpić večeras je svojim pogotkom u utakmici 15. kola protiv Željezničara na Grbavici svom timu donio bod. Zaigrao je iako je imao smrtni slučaj u porodici, stisnuo je zube i pomogao svom klubu da dođe do vrijednog boda.

Krpiću je prije nekoliko dana preminuo otac, ali je on odlučio biti na raspolaganju treneru Vladi Jagodiću te se rame uz rame sa svojim saigračima suprotstavio Željezničaru u večerašnjoj utakmici.

"Teško mi je, najteže u životu. Otac mi se razbolio i preselio na drugi svijet. Sve se to dogodilo u periodu od dva-tri mjeseca. Bio sam u šoku, nisam mogao vjerovati. Međutim, moram nastaviti dalje. Odlučio sam igrati zato što sam želio postići gol, to se ispunilo i pogodak sam posvetio ocu", izjavio je Krpić za portal Klix.ba nakon utakmice protiv Željezničara.

Tuzlaci su u finišu utakmice mogli do pobjede, ali su zadovoljni i bodom. U narednoj utakmici na Tušnju žele pobijediti aktuelnog prvaka Zrinjskog.

"Tačno je da smo mogli do tri boda, ali šta se može. Željezničar je imao svoje šanse, čestitam im na korektnoj igri i svemu. Naš cilj je pobjeda protiv Zrinjskog, šampiona koji ima dobar tim. Spremit ćemo se dobro za tu utakmicu", završio je Krpić.

Krpić je prvi strijelac lige sa devet postignutih pogodaka.