Nogomet
170

Sukobili se Husić i Selimović: Nakon duela na terenu i tribinama, vatreno i pred svlačionicom

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH u kojoj je Sloboda rezultatom 2:1 savladala Sarajevo u Tuzli najmanje će ostati upamćena po igračima. Na terenu su sijevale varnice, ali ne kao na tribinama i pred svlačionicom stadiona Tušanj.

Na terenu, gdje bi sav fokus trebao biti, bilo je uzbudljivo. Domaći tim je vodio sa 2:0, Zeba je postigao lijep gol iz slobodnog udarca, Sarajevo je smanjilo na 2:1 golom iz penala, bilo je borbe, ali to nije privuklo najveću pažnju.

Najviše će se pričati o momentima kada igrači nisu bili na terenu i nema potrebe govoriti da li je takvo nešto uredu ili ne.

Na poluvremenu utakmice gostujući navijači su napravili problem zaštitarima i specijalcima i zbog tog su ranije napustili stadion.

Nakon meča, "sijevalo" je ispred svlačionice, a glavni akteri bili su predsjednik Slobode Azmir Husić i generalni direktor Sarajeva Dino Selimović. Pale su teške riječi i skoro sve sa jedne strane - od domaćina.

Kontaktirali smo Husića tražeći komentar i odgovor zbog čega je žustro reagovao nakon meča i dobili smo odgovor: "Onima koji su gledali utakmicu, sve je jasno."