Nogomet
865

Sramota: Navijači Slobode vrijeđali uspomenu na ubijenog navijača Sarajeva

Piše: D. B.
Sloboda i Sarajevo su u srijedu na Tušnju odigrali prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH koju su Tuzlaci riješili u svoju korist rezultatom 2:1. Ipak, atmosfera je bila sve drugo osim nogometna, a nemile scene su se događale tokom i poslije susreta.

Sukob2 by redakcija1

Tokom jučerašnje utakmice je do incidenta došlo kada su navijači FK Sarajevo ušli na teren i pokušali doći do grupe navijača FK Sloboda kako bi se obračunali s njima. Uslijedio je sukob sa zaštitarima, a potom i s policijom. Bilo je i raznih uvreda sa obje strane, ali su navijači tuzlanskog kluba prevršili svaku mjeru. U namjeri da isprovociraju protivničke navijače, psovali su i vrijeđali uspomenu na Vedrana Puljića, navijača kluba sa Koševa koji je ubijen u Širokom Brijegu 2009. godine.

Također, navijači Slobode su besramno vrijeđali i trenera FK Sarajevo Miodraga Ješića, upućivali su mu psovke i nazivali ga "četnikom". Ništa manje neprijateljski nastrojeni nisu bili ni tuzlanski novinari, koji su se ponijeli neprofesionalno i bahato nakon utakmice prilikom postavljanja pitanja Ješiću.

Nakon utakmice je došlo i do verbalnog, a zamalo i fizičkog sukoba između predsjednika Slobode Azmira Husića i direktora Sarajeva Dine Selimovića. Husić je u nekoliko navrata nasrnuo na Selimovića tražeći navodno obećane premije za prošlu sezonu. Bio je nezadovoljan i suđenjem te je burno reagovao tvrdeći da ga je Selimović provocirao riječima da je sudija trebao podijeliti više žutih kartona igračima Slobode te dosuditi još jedan penal.