Nogomet
108

Husić tvrdi da je Ibraković obećao premiju Slobodi od 20.000 KM, Selimović sve demantovao

Piše: E. B.
Generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović demantovao je u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem sve navode predsjednika FK Sloboda Azmira Husića oko famoznih 20.000 KM koje sarajevski klub navodno duguje tuzlanskom na ime premije iz prošle sezone.

Husić je ponovio riječi koje je rekao u intervjuu za Klix.ba, a Selimović je odlučio negirati da uopće zna za navodno dugovanje Sarajeva prema Slobodi.

"Malo su kontradiktorne Husićeve izjave i zato sam ga poslije utakmice i pitao na koju to utakmicu misli. Danas se u medijima pojavila informacija da je premirana Sloboda za meč protiv Željezničara, pa onda protiv Mladosti...", kaže Selimović.

Husić je objasnio da se radi o utakmici između Slobode i Mladosti u predzadnjem kolu prošle sezone.

"Pred utakmicu 29. kola došao mi je vaš tadašnji sportski direktor Abdulah Ibraković u Tuzlu. Našli smo se u hotelu 'Royal', popili piće i pitao me: 'Je li istina, čuo sam da hoćete da pustite utakmicu Mladosti?'. Ja sam rekao: 'Sloboda svaku utakmicu igra na pobjedu'. On je potom rekao: 'Treba mi ta sigurnost da nećete Mladosti prodati utakmicu', a ja sam mu poručio: 'Dok sam ja tu, niko ne može kupiti utakmicu na Tušnju!'. 'Imate 20.000 KM premiju za pobjedu na toj utakmici', rekao je Ibraković".

Husić je potom detaljno objasnio sastanak na kojem su, između ostalih, prisustvovali Selimović i tadašnji sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković navodeći kako je Ibraković poručio Selimoviću da isplati premiju od 20.000 KM za meč koji je Sloboda igrala protiv Mladosti. Te pare je, tvrdi, Husić, trebao u Tuzlu donijeti Ibrakovićev punac.

Selimović je kategorički negirao te tvrdnje.

"Tema tog sastanka u 'Parku prinčeva' je bila zadnje kolo, gdje smo mi očekivali 20.000 navijača. Pričali smo o organizaciji same utakmice i o besplatnim kartama za navijače Slobode. Razgovarali smo i o tome da li će Sloboda izaći sa najjačim sastavom ili neće", rekao je Selimović.

Husić se tokom razgovora osvrnuo i na prošlosezonsku titulu Sarajeva, odnosno način na koji je ekipa s Koševa do nje došla.

"Pa sami vi znate Dino kako ste došli do titule prošle sezone. Jedno je sigurno, ja Sarajevo kao grad volim, Sarajevo kao klub je uradio velike promjene i ja to podržavam. Ali, znam šta je bilo prije kad smo putovali u Široki. To su bili pozivi 'stanite ovdje na kafu, da vidimo može li ovo...", a Selimović je replicirao vrlo kratko rekvaši:

"Najvećim brojem bodova, golovima Benke, Velkoskog...".

Selimović je pohvalio način na koji je delegacija Sarajeva dočekana na Tušnju.

"Delegacija, uprava i rukovodstvo FK Sarajevo su se osjećali komforno na samom stadionu. Bilo je dovikivanja iz publike, što je normalno, ali se Husić lično potrudio da interveniše i da nas publika poštuje kao gostujuću delegaciju".

Što se tiče incidenta nakon utakmice, Selimović kaže kako apsolutno ništa nije uradio da izazove Husićevu neprimjerenu reakciju.

"Ja sam došao da našem kapitenu Harisu Duljeviću čestitam na pozivu u reprezentaciju, a potom sam se obratio Husiću i rekao mu 'hvala vam, sve je bilo korektno', misleći u potpunosti na nas doček, a u tom momentu je Husić reagovao poprilično neprimjereno. Ja sam bio korektan, a moram istaći korektnost Husrefa Musemića koji je uspio smriti situaciju i zamoliti mene da se sklonim, što sam i učinio".

Navijači Sarajeva su na poluvremenu utakmice izazvali incident, kada je nekolicina njih sišla s tribine i ušla u konflikt s redarima, navijačima Slobode i policijom.

"Što se tiče upada navijača, radi se o organizacijskom propustu domaćina. Ja niti pravdam, niti napadam naše navijače, ali možda su bili revoltirani cijenom ulaznica koja je trebala biti 5, a onda je povećana na 10 KM", rekao je Selimović.