Nogomet
0

Sudije oštetile West Ham, Bilić nezadovoljan: "Trebali smo biti treći, a ne četvrti"

Klix.ba
Slaven Bilić (Foto: EPA)
Slaven Bilić (Foto: EPA)
West Ham je u 33. kolu Premiershipa na svom terenu podijelio bodove sa Arsenalom (3:3). Nakon meča, trener Čekićara Slaven Bilić pohvalio je svoje igrače, ali se indirektno dotakao i suđenja.

Bilićev tim je već nekoliko puta tokom posljednjih sedmica "oštećen" zbog sudijskih odluka. Najviše se polemisalo o mečevima protiv Chelseaja u Premiershipu i Manchester Uniteda u FA Cupu. Odluka koja je danas išla na štetu West Hamu bio je neopravdano poništeni gol Lanzinija u 14. minuti.

"Odlučio sam da ne pričam o poništenim golovima. Ja nisam objektivan, ali pokušavam biti. To utječe na moj dnevni život. Pet sedmica uzastopno me pitaju tako da ne želim pričati o tome. Trebali smo biti treći, a ne četvrti na tabeli", kazao je Bilić.

Hrvatski stručnjak je posebno pohvalio igru i zalaganje svojih igrača koji su gubili 2:0, te uspjeli preokrenuti na 3:2. Međutim, do pobjede nisu mogli.

"Rezultat je fer. Prije svega, to je bila sjajna utakmica. Jedna od onih koje se nazivaju 'utakmicom sezone'. Kada primite tri gola nijedan menadžer nije sretan, ali morate čestitati igračima na igri. Oduševljen sam svojim igračima zbog načina na koji su igrali. Jedino nisam sretan zbog rezultata. Gubili smo dva gola razlike, a onda smo pokazali pravu strast i duh, te se vratili. Zatim smo u drugom poluvremenu zaigrali bolje. Ne znam, mogu pričati godinama, ali epilog je da sam ponosan na igru i da nisam zadovoljan rezultatom", poručio je Bilić.