Nogomet
14

Bilić ogorčen na sudije: Protiv Chelseaja i Manchester Uniteda smo oštećeni

Klix.ba
Slaven Bilić (Foto: AFP)
Slaven Bilić (Foto: AFP)
Nakon remija njegovog West Hama u gostima na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja (2:2) u okviru 31. kola Premiershipa Slaven Bilić nije mogao prešutjeti nezadovoljstvo zbog suđenja na utakmici.

Sporni momenat desio se u 88. minuti kada je Chelseaju dosuđen penal iz kojeg je Fabregas pogodio za konačnih 2:2. Novinar SkySportsa nakon meča pitao je Bilića šta misli o suđenju, a hrvatski stručnjak je najprije zatražio da novinar njemu kaže svoje mišljenje, te je potom iznio svoje mišljenje.

"Recite vi meni... Ne želim tražiti izgovore ili kvariti meč, ali to se nije desilo samo jednom. Protiv Manchester Uniteda igramo uzvrat u četvrtfinalu FA Cupa samo zato što nisu dosudili prekršaj nad mojim golmanom kada je United postigao gol. Danas je sviran penal za prekršaj koji se nije desio u šesnaestercu. Pobjedom smo mogli staviti pritisak na Manchester City da smo pobijedili i povećati razliku u odnosu na timove ispod nas", kazao je Bilić.

West Ham je trenutno peti sa 50 bodova, bodom manje od Manchester Cityja koji je četvrti, te tri boda više od Manchester Uniteda. I City i United imaju utakmicu manje od West Hama.

Meč FA Cupa koji je Bilić spomenuo u izjavi je onaj na Old Traffordu odigran proteklog vikenda. West Ham je vodio sa 1:0, a onda je United izjednačio u finišu meča nakon sporne situacije u kaznenom prostoru West Hama zbog čega će se igrati uzvrat na Boleyn Groundu.