Nogomet
4

Ranieri: Ne brinemo se i ne pričamo o razlici u poenima; Bilić: Razočarani smo

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
U 34. kolu Premiershipa Leicester City je na svom stadionu remizirao protiv West Hama (2:2), a svoj komentar nakon meča dali su treneri oba tima Claudio Ranieri i Slaven Bilić.

Utakmica je obilovala uzbuđenjima. Vidjeli smo preokret, crveni karton i dva penala. Ranieri je ponosan na zalaganje igrača i smatra da je crveni karton promijenio tok meča.

"To je bio tijesan meč. Sjećate se da sam govorio da je West Ham dobar tim. Vrlo dobro smo pristupili meču. Također smo imali sreće na početku kada je, nakon njihovog šuta, lopta pogodila obje stative. Imali smo šansu da postignemo još jedan gol, ali je Vardya zamalo zakasnio na pas Okazakija. Crveni karton je totalno promijenio naš meč. Ja sam vrlo ponosan, jer uvijek od igrača tražim da mi daju srce i dušu do kraja. Hvala i njima i navijačima", kazao je Ranieri.

Italijanski stručnjak naglašava da se njegov tim ne brine o tome ko će osvojiti ligu.

"Ni u jednom trenutku se ne brinemo. Samo smo se brinuli na početku sezone kada smo željeli osvojiti 40 bodova. Sada uživamo. Ja nikada ne pričam sa igračima o razlici u poenima u odnosu na ostale...bla, bla... Nema toga. Sve je u našim rukama. Ako se borimo i osvojimo, to je u redu. Ako neki drugi tim, bez obzira koji, osvoji tiulu, odlično. Jer, mi dajemo maksimum. Ako neko igra bolje i osvoji više od nas, čestitamo im", dodao je Ranieri.

Trener West Hama Slaven Bilić u svom izlaganju dao je do znanja da je nezadovoljan odlukom sudije da dosudi penal iz kojeg je Leicester izjednačio.

"To je bila dobra utakmica. Bilo je svega - golova, crvenih kartona, penala... Postigli su gol na način koji smo znali. Ali, opet im čestitamo, jer je to bio odličan kontranapad. Nismo gubili samopouzdnaje, učinili smo sve da se vratimo. Nismo bili zadovoljni sa 1:1. Nakon vodstva svojom greškom smo dopustili da uzmu loptu na sredini terena, a onda šta se desilo, čini nas vrlo razočaranim. Ova utakmica nije zaslužila to", kazao je Bilić.