Nezapamćena situacija
0

Sudija svirao kraj sekundu prije nego je Bellingham dao gol pa isključio engleskog veznjaka

E. K.
Trenutak kada Jesus Gil Manzano svira kraj susreta (Foto: Screenshot)
Trenutak kada Jesus Gil Manzano svira kraj susreta (Foto: Screenshot)
Nogometaši Valencije i Real Madrida remizirali su sinoć u fantastičnoj utakmici rezultatom 2:2 na Mestalli, bio je to meč 27. kola La Lige, a obilježila ga je sudijska lakrdija kakva se ne pamti u Španiji.
Režirao ju je sudija Jesus Gil Manzano, koji je svirao kraj utakmice tokom napada Reala iz kojeg je sekundu poslije Jude Bellingham postigao gol.

Sudija je produžio utakmicu za sedam minuta, a Real je postigao gol u 99. minuti susreta. Na kraju je Jude Bellingham dobio crveni karton zbog žestokog protesta te ga na kraju čeka i suspenzija.

"Vidio sam tu situaciju jasno i vidio sam da je sudija Gil Manzano svirao kraj prije nego li je Brahim Diaz centrirao. Također, dao je Real Madridu da igraju u prvom dijelu sve dok nisu postigli gol. Sudija je tako odlučio i nema se ništa više za reći", kazao je trener Valencije Rubern Baraja nakon utakmice.

Sam sudija je nakon utakmice objasnio zbog čega je isključio zvijezdu Real Madrida koja je psovala u razgovoru s njim što je bilo dovoljno za direktno isključenje.

"To je je*eni gol", vikao je Bellingham i dobio direktan crveni karton.

Uslijedila je reakcija i Real Madrida, istakli su da će se žaliti zbog isključenja svog najboljeg igrača, a da li će im žalba biti uvažena saznat ćemo uskoro.