Na susretu Villareal - Real Madrid
0

VIDEO / Sudija pokazao Rubenu dva žuta kartona, on nastavio igrati

Sarajevo-x.com
Marco Ruben
Marco Ruben
Nesvakidašnja situacija se dogodila u susretu Villareala i Real Madrida. Sudija Jose Luis Paradas Romero je igraču Žute podmornice Marcu Rubenu pokazao dva žuta kartona, a da mu pri tome nije pokazao put u svlačionicu. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Realov trener Jose Mourinho i kondicioni trener Rui Faria su poslani na tribine, dok su Mesut Ozil i Sergio Ramos dobili crvene kartone nešto kasnije. Međutim, sporni trenutak se dogodio u 19. minuti kada je sudija pokazao žuti karton Marocosu Senni koji nije bio u njegovoj blizini, dok su Marco Ruben i Cani bili blizu sudije i protestovali.

Prema jednoj verziji događaja, Senna je protestovao kada se udaljio od sudije Romera kako bi izveo korner. U tom trenutku su prisutni na stadionu, kao i gledatelji pored malih ekrana, bili potpuno zbunjeni i povjerovali da je žuti karton zapravo dobio Ruben.

No, u 55. minuti je Ruben dobio i drugi žuti karton, ali ne i crveni, pa je nastavio igru. Madriđani i njihovi navijači nisu mogli vjerovati šta se događa, posebno zbog crvenih kartona koje su dobili Ozil, Ramos, Rui Faria i Mourinho.

U znak protesta je Mourinho odbio prisustvovati konferenciji za medije na stadionu El Madrigal, a španska Marca je objavila da je Pepe rekao sudiji Romeru "Kakva pljačka ku**in sine?"

Mourinho neće moći računati na Ozila i Ramosa u ligaškoj utakmici protiv Real Sociedada u subotu, dok bi Pepe mogao dobiti veću suspenziju zbog uvreda upućenih sudiji, koji je i ovaj incident zabilježio u svom izvještaju.

Navijači Real Madrda su ogorčeni suđenjem i željno očekuju presudu o sudijskom izvještaju. Objašnjenja za kontroverzne kartone Senni i Rubenu još uvijek nema.

Sumnje su se povećale i kada je pala stranica Španske nogometne lige (LFP) u srijedu navečer. No, putem aplikacije za mobitele je bilo moguće vidjeti da je prvi karton dodijeljen Rubenu, a ne Senni.