La Liga
62

Sudija obilježio pobjedu Reala u Valladolidu: Poništeni golovi, penali i brojni kartoni

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Reala pobijedili su na Jose Zorrilli u okviru 27. kola La Lige ekipu Valladolida rezultatom 4:1 i tako se donekle iskupili za težak poraz od Barcelone u prošlom kolu.

Ipak, nije dobro počelo za Kraljeve. Domaći su krenuli žestoko i već u 12. minuti Ruben Alvaraz je promašio penal katastrofalnim udarcem s bijele tačke.

Samo dvije minute kasnije Valladolid je trebao doći u vodstvo golom Sergija Guardiole, ali je sudija poništio pogodak zbog ofsajda, nakon što je provjerio regularnost koristeći VAR.

Ista stvar ponovila se i četiri minute kasnije. Ponovo su domaći došli do gola, a zaposleni sudija Gil Manzano ga je poništio zbog novog ofsajda Guardiole.

Imao je potom Karim Benzema dobru priliku za Real, a Guardiola je napokon nakon pola sata postigao pogodak koji mu je priznat za 1:0.

Ipak, slavlje je trajalo svega pet minuta jer je Varane pokupio odbijenu loptu u šesnaestercu i izjednačio rezultat. Do odlaska na odmor vrijedi izdvojiti još propuštenu šansu Casemira.

Već na otvaranju drugog poluvremena Real je dobio penal, kojeg u gol za preokret pretvara Benzema. Pola sata prije kraja sjajni Benzema je nadskočio odbranu domaćih nakon kornera i uvećao prednost na 1:3.

Potom je uslijedila uzbudljiva završnica. Guardiola je pogodio stativu za Valladolid, Casemiro je dobio drugi žuti pa je ranije morao napustiti teren, a Luka Modrić je pet minuta prije kraja meča postigao pogodak za konačnih 1:4. Inače, sudija je na meču podijelio sedam žutih i jedan crveni karton.

Real je na trećem mjestu La Lige, dok je Valladolid na 16. poziciji.

Tabela: