Žrijeb playoffa Lige prvaka
0

Sudar Dinama i Maribora, Spartak protiv Fenerbahčea

Piše: D. B.
Danas je u Nyonu u Švicarskoj obavljen žrijeb playoffa evropske Lige prvaka. Protivnik Željezničara, slovenski Maribor, igrat će protiv zagrebačkog Dinama.

Žrijebom u Nyonu su izvučeni parovi playoffa Lige prvaka. Pobjednici duela će osigurati mjesto u grupnoj fazi elitnog nogometnog takmičenja. Jedan od zanimljivijih duela će biti onaj između zagrebačkog Dinama i slovenskog Maribora.

I prije dvije sezone su ova dva kluba igrala jedan protiv drugog, ali u kolu ranije. Dinamo je u 3. pretkolu 2010. godine izbacio Maribor ukupnim rezultatom 5:4. Podsjetimo, prvu je utakmicu Dinamo na Maksimiru dobio srezultatom 5:1, ali je u uzvratu došao na rub ispadanja, kada je u samoj zavšnici susreta primio pogodak za 3:0, te strepio do samog kraja.

Nakon što je prošao Maribor, Dinamo je u posljednjem kolu kvalifikacija poražen od moldavskog Šerifa, ekipe koju su ove sezone izbacili u 3. pretkolu, odnosno prije svega dva dana, ukupnim rezultatom 5:0.

Prva utakmica između Dinama i Maribora bit će odigrana na Maksimiru. Prve utakmice se igraju 21. i 22. augusta, dok su uzvrati na rasporedu sedam dana kasnije.

U playoffu Lige prvaka izvučeni su sljedeći parovi:

Basel - Cluj Helsingborgs - Celtic

BATE Borisov - Hapoel Shmona AEL Limassol - Anderlecht Dinamo Zagreb - Maribor Braga - Udinese Spartak Moskva - Fenerbahče Malaga - Panathinaikos Borussia M. - Dinamo Kyiv Lille - Copenhagen