Urugvajac se izvinio
18

Suarez o ruganju Liverpoolovim navijačima: Na Anfieldu će biti drugačije

Klix.ba
Luis Suarez (Foto: EPA-EFE)
Luis Suarez (Foto: EPA-EFE)
Urugvajski napadač Luis Suarez obećao je kako se ovaj neće rugati Liverpoolovim navijačima ukoliko postigne pogodak u sutrašnjem revanšu polufinala na Anfieldu između Liverpoola i Barcelone.

Barceloan je prošle sedmice u prvoj utakmici pobijedila Liverpool na svom stadionu rezultatom 3:0, a prvi pogodak postigao je Suarez. Urugvajac je proslavio pogodak uprkos činjenici da je u Liverpoolu igrao od 2011. do 2014. godine. Dotrčao je do kornera, pogledao prema navijačima Liverpoola, pokazao prstom prema njima i narugao im se, zbog čega su mu navijači Redsa zamjerili.

"Izuzetno poštujem navijače Liverpoola i jako sam im zahvalan. U ovom sam gradu i klubu postao dio svjetske nogometne elite te je naravno za mene ovo posebna priča. Bit će čudan osjećaj istrčati na Anfield, a da nisam u Liverpoolovom dresu. Postignem li gol protiv Liverpoola, ovdje neću slaviti na isti način. Finale je važno, ali respekt je važniji. Zbog mojih godina u Liverpoolu mislim da me čeka više aplauza nego zvižduka. Toliko sam golova ovdje postigao, uvijek davao sve od sebe. Pa sin mi se tu rodio, kćerke pjevaju Liverpoolove navijačke pjesme. Da, mislim da će biti aplauzi, a ne zvižduci. Ako ih ipak čini sretnim da mi zvižde, onda neka mi zvižde", rekao je Suarez na današnjoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, Suarez je napustio Anfield prije pet godina kad je prešao u Barcelonu za 82 miliona eura, a ima samo riječi hvale za navijače Redsa.

"Poznajem ovu sredinu, navijači neće stati od 90 minuta bez obzira na rezultat i oni su ogromna Liverpoolova snaga. Međutim, mi smo navikli igrati i pobjeđivati u bilo kakvim uvjetima. Igrat ćemo svoju igru. Nebitno je ko Liverpoolu nedostaje, u kojem će sistemu i kako igrati. Mi smo Barcalona i idemo po finale u svom stilu. A probat će nas stisnuti od prvog zvižduka, naravno, šta im drugo preostaje?", poručio je Suarez.

Podsjetimo, utakmica između Liverpoola i Barcelone igra se u utorak na Anfieldu s početkom od 21:00 sat.