Nogomet
4

Suarez: Jednog dana ću se vratiti u Ajax

Totalsport
Luis Suarez (Foto: EPA)
Luis Suarez (Foto: EPA)
U intervjuu za magazin Helden urugvajski nogometni reprezentativac Luis Suarez podcrtao je važnost Ajaxa za razvoj njegove karijere.

Suarez je u Ajaxu proveo tri i pol sezone između 2007. i 2011., te je postigao impresivan 81 gol u 110 ligaških utakmica prije transfera u Liverpool.

"Uvijek sam govorio da ću se jednog dana vratiti u Ajax. Čak i ako me trener neće htjeti svejedno ću otići, sigurno. Ajax je bio jako važan korak u mom životu. Moja supruga Sofia i ja smo ludi za Amsterdamom i tamošnjim životnim stilom, poštovanjem od svakoga i za svakoga. Tamo smo bili sretni i mogli bismo tamo živjeti u miru. Puno smo šetali kroz Amsterdam", rekao je Suarez.

Iza urugvajskog napadača je sjajna sezona u kojoj je izabran za najboljeg premierligaškog igrača u izboru kolega igrača i sportskih novinara. Općenito danas Suarez slovi za jednog od najboljih igrača svijeta, a on ističe Ajaxove zasluge u procesu vlastite transformacije.

"Ajax je bio idealan klub za mene i tamo sam puno naučio. Odajem priznanje Ajaxu što su me naučili koristiti obje noge, ali isto tako i igrati bez lopte i kako biti timski igrač."