Nogomet
0

Rodgers: Suarez je pokazao nevjerovatnu lojalnost

Totalsport
Luis Suarez (Foto: EPA)
Luis Suarez (Foto: EPA)
Ključni igrač Liverpoola u pohodu na naslov prvaka Engleske je Luis Suarez. Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers oduševljen je lojalnošću sjajnog Urugvajca.

Suarez je ljetos bio jedna od glavnih tema prijelaznog roka kako se spominjao sve češće njegov odlazak iz Liverpoola. Urugvajac je želio klub koji se bori za naslov prvaka, a nije bio zadovoljan ni odnosom medija tokom turbulentne prošle sezone.

Bez obzira na to, Suarez ove sezone igra sjajno što oduševljava njegovog menadžera Brendana Rodgersa.

"Igrač Suarezovog kalibra i treba igrati na ovakvom nivou. Njegova lojalnost i želja za ostankom u Liverpoolu je nešto nevjerovatno. Ulazak u Ligu prvaka i nevjerovatne večeri utorkom i srijedom bit će mu prava nagrada", smatra Rodgers.

Rodgers smatra Suareza iznimno inteligentnom osobom što nije priznato u medijima.

"Ne zanima me samo igrač već i osoba. Ono što ljudi ne vide je koliko je Luis inteligentna osoba i van travnjaka. Možda se u prošlosti njegova inteligencija nije osjetila na terenu, međutim mi baš tako postavljamo igru za koju je potrebno puno imaginacije. Volim igrače koji imaju visoke tehničke mogućnosti, tokom proteklih 20 mjeseci smo tako slagali igru, a upravo on je na vrhu piramide", tvrdi Rodgers.