Portugalac uradio dobar posao
0

Sturridge: Villas-Boas je stao na kraj individualcima u Chelseaju

Totalsport
Daniel Sturridge (Foto: Reuters)
Daniel Sturridge (Foto: Reuters)
Mladi dvadesetdvogodišnji nogometaš Chelseaja, Daniel Sturridge, smatra da je dolaskom portugalskog stručnjaka na klupu londonskog diva došao kraj bilo kakvom individualizmu u ekipi.

Sturridge je za vrijeme "vladavine" Talijana Carla Ancelottija uglavnom bio višak u londonskoj ekipi što je rezultiralo njegovom posudbom u Bolton prošle sezone. Nakon vrlo dobrih igara u ekipi s Reebok stadiona, mladi Englez sve više dobiva priliku kod sadašnjeg menadžera "Bluesa" Andrea Villasa-Boasa.

"Novi menadžer je promijenio sve otkako je došao u klub. Neovisno da li imate 17 ili 25 godina sve igrače trenira isto", rekao je Sturridge za The Sun.

"Nema više individualaca ili velikih imena. Nema više mladih, starih, stranaca i tako dalje. Sada smo svi dio Chelseajeve porodice i idemo u smjeru u kojem to naš menadžer želi", otkrio je Englez.

"Carlo je bio dobar 'šef' koji je imao posao odabrati ekipu koja će osvojiti naslov, a to mu je u prvoj sezoni i pošlo za rukom. Ali, kod njega sam se osjećao kao da se cijelo vrijeme borim za mjesto na klupi za rezerve i to je bilo ono najteže", veli Sturridge.

Odlazak u Bolton na posudbu bio je pun pogodak za mladog Engleza, ali i kocka kako sam kaže.

"To je bilo kockanje. Mogao sam biti tamo pet mjeseci, ne napraviti ništa i ko zna gdje bih sada bio. Međutim, dobio sam novu priliku u Boltonu. Menadžer Owen Coyle povratio mi je samopouzdanje i nikada mu neću moći dovoljno zahvaliti na tome, kao ni njegovim pomoćnicima. Odlazak u Bolton me učinio zrelijim, te mi je pokazao suštinu samog nogometa", smatra Sturridge.