Obećanje ludom radovanje
0

Stručni štab Sarajeva opet obećava Evropu

Piše: A. K.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Stručni štab FK Sarajevo ponovo je navijačima i simpatizerima tima sa Koševa obećao izlazak u Evropu, uprkos velikim problemima sa igračkim kadrom i katastrofalnim rezultatima u nastavku sezone, zbog čega je ugrožena pozicija koja vodi u evropska takmičenja.

Na pres-konferenciji, održanoj u prostorijama FK Sarajevo, pomoćni trener Esad Selimović je rekao da u njegovom timu vlada optimizam, iako će na utakmici protiv Rudara nedostajati pola ekipe.

Podsjećamo da je pet najboljih igrača bordo tima pod suspenzijom Upravnog odbora. Tome treba dodati i izostanak mladog Nuhića, koji je kažnjen crvenim kartonom.

Selimović je rekao da Sarajevo i bez tih igrača može izboriti mjesto koje garantuje odlazak u Evropu.

Ništa manje nije bio optimističan ni povratnik u bordo dres Edin Pehlić, koji je naglasio da je Sarajevo favorit na Koševu bez obzira na protivnika.

Pehlić je rekao da rezultati nisu odraz igre na terenu, posebno na gostovanjima. On je izrazio nadu da će se u narednim susretima stvari poboljšati te da će imati sreće.

Selimovićev optimizam je prošle godine godine dijelio i trener Mirza Varešanović, koji je također obećavao izlazak u Evropu. Međutim, poznato je da od toga nije bilo ništa, kao ni od njegove najave da odlazi sa klupe Sarajeva nakon utakmice protiv Veleža.

Sarajevo je igrama u posljednjih nekoliko kola dovelo u pitanje izlazak u Evropu, nakon što je Olimpic prišao na svega dva boda razlike. Ova dva tima će svoje snage odmjeriti u narednom kolu.

Navijačima ostaje nada da izjave članova stručnog štaba neće biti poput one stare narodne "obećanje - ludom radovanje".

Utakmica na stadionu Asim Ferhatović Hase se igra u subotu, sa početkom u 16.30 sati.