Nogomet
0

Stojčev za Klix.ba: Grci se najviše pribojavaju Džeke, uz Cimirota i Jajala neće biti problema za Zmajeve

Piše: D. B.
Miloš Stojčev
Miloš Stojčev
Bivši nogometaš FK Sarajevo i aktuelni član grčkog Atromitosa je u razgovoru s novinarima portala Klix.ba u Atini govorio o utakmici koju reprezentacija BiH igra u nedjelju protiv Grčke u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

S obzirom da nastupa u grčkom prvenstvu, Stojčev dobro poznaje način igre naših protivnika, kao i pojedine igrače.

"Gledao sam nekoliko utakmica reprezentacije Grčke za koju igraju neki igrači iz domaćeg prvenstva. Oni igraju čvrsto, ne toliko lijepo za oko, ali su takmičarska ekipa koja igra na malo golova. Njihov najveći adut je opasni trojac koji čine Mandalos, Fortunis i Mitroglu. To su igrali koji mogu napraviti problem Zmajevima, no, zaustavljanjem njih trojice reprezentacija BiH neće imati problema da dođe do dobrog rezultata", izjavio je Stojčev za Klix.ba.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je igrač kojeg se Grci najviše pribojavaju.

"Dobro poznajem kvalitete bivših saigrača Jajala i CImirota, zaista vjerujem da selektor Mehmed Baždarević nema razloga za brigu. Grci se najviše pribojavaju Džeke, a to je i logično gledajući njegovu formu i kvalitet. Pjanić je također veliki majstor i igrač koji jednim potezom i prekidom može riješiti utakmicu", rekao je nekadašnji igrač FK Sarajevo.

On je u petak boravio u hotelu u kojem su smješteni Zmajevi.

"Vidio sam prijatelje i bivše saigrače, veoma mi je drago zbog toga. Lijepo smo se ispričali, sjetili se onoga što je bilo ranije, naših uspjeha", kazao je Stojčev.

Govoreći o svom klubu Atromitosu, istakao je da je ove sezone cilj Evropa.

"Ugovorom sam vezan za Atromitos još godinu dana, na sredini smo tabele, a cilj nam je osvojiti jednu od pozicija koje vode u Evropu. Sada je reprezentativna pauza, međutim, zbog problema u savezu postoji mogućnost odlaganja narednog kola dok se problemi ne riješe", završio je Stojčev.

Grčka i BiH igraju u nedjelju od 20:45 sati na stadionu Karaiskakis u Pireju.