Nogomet
71

Baždarević: Pripremali smo se za pobjedu; Džeko: Nadam se da će se osjetiti izostanak Manolasa

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na stadionu "Georgios Karaiskakis" održana je konferencija za medije na kojoj se bh. i grčkim novinarima obratio selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević i kapiten našeg državnog tima Edin Džeko.

"Kolašinac je stigao i trenirao, osjeća se dobro. Drugi igrači nemaju problema, nadam se da će tako i ostati. Dobro smo radili, dali sve od sebe da se spremimo za važnu utakmicu. Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat. Ako igra bude dobra, to možemo očekivati", izjavio je Baždarević na početku konferencije za medije govoreći o zdravstvenom biltenu našeg tima.

Zmajevi će igrati na pobjedu, no, remijem ne bi bili razočarani.

"Remi bi također bio dobar rezultat, ali mi ne kalkulišemo, pripremali smo se da igramo na pobjedu. Međutim protiv dobre ekipe kakva je Grčka, remi nije nezadovoljavajući", rekao je selektor bh. reprezentacije.

Zmajevi izuzetno respektuju protivnika, a selektor poziva na borbu.

"Grčka stvara dobru ekipu, ima dobre rezultate. Ne želim davati previše komplimenata, kvalitetni su, ali i imamo dobre igrače u formi. Biće borbe i trčanja, moramo biti koncentrisani cijelu utakmicu. Budemo li trčali i borili se, Grcima možemo napraviti probleme", kazao je Baždarević.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Potom se i novinarima obratio i kapiten Edin Džeko.

"Utakmica odigrana ovdje prije četiri godine nam ne može pomoći, neće biti nikakve sličnosti. Ne bih se bunio ni da bude 0:0 pa da na kraju završimo na SP. Ipak, sutra je jedna od najvažnijih utakmica za oba tima. Imamo pritisak i jedni i drugi, a njihova prednost je domaći teren. Međutim, svaki od nas treba dati maksimum, samo tako možemo doći do pozitivnog rezultata", izjavio je Džeko.

Zmajevi se ne zavaravaju dobrom formom.

"Bili smo u formi i prije Belgije, pa znamo kako se završila utakmica. Forma nam može pomoći, ali moramo dati sve od sebe. Sama forma ne znači ništa. Grčka igra drugačije od Belgije, znamo kako su osvojili Evropsko prvenstvo. Oni se prvo brinu za svoj gol, a preko kontri pokušavaju nešto napraviti. Mi volimo držati loptu i napadati, ali ne trebamo se zalijetati. Grci nisu naivni, moramo biti fokusirani", smatra naš kapiten.

Edin bi mogao postići 50. gol za reprezentaciju.

"Ne razmišljam previše o tome, ali bi mi bilo drago. Gol bi pomogao ekipi da dođe do pozitivnog rezultata. To je primarni cilj", jasan je bio Džeko.

Za Grčku neće igrati njegov saigrač iz Rome Kostas Manolas.

"Iskreno, nije mi žao što ne igra jer je jedan od najboljih defanzivaca. Ako popravi mentalitet, može biti još bolji. Ipak, Grčka ima igrače koji igraju u dobrim ligama. nadam se da će se Manolasov izostanak osjetiti te da ćemo postići gol", završio je Džeko.

Utakmica Grčka - BiH se igra u nedjelju na stadionu "Georgios Karaiskakis" u Pireju od 20:45 sati.