Nogomet
89

Zmajevi obavili posljednji trening prije susreta s Grčkom, greške se kažnjavale čvokama

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večeras je na stadionu "Georgios Karaiskakis" u Pireju obavila posljednji trening prije utakmice s Grčkom, koju igra u nedjelju u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Večerašnji trening su Zmajevi odradili na stadionu koji će biti poprište sutrašnje utakmice između Grčke i BiH. Reprezentativci i selektor Mehmed Baždaravić su obavili posljednje pripreme na terenu pred važnu utakmicu koja ih očekuje. Većih problema s povredama u našem timu nema, a ohrabruje i povratak Seada Kolašinca, koji je prethodnih dana imao visoku temperaturu i stomačne probleme. Ipak, on se pojavio na sinoćnjem, kao i na večerašnjem treningu Zmajeva. Uz naš tim je ponovo bio i legendarni bh. nogometaš Dušan Bajević.

U našem taboru vlada odlična atmosfera, a na večerašnjem treningu se čuo smijeh igrača. Ipak, greške u dodavanjima su se "kažnjavale" čvokama.

Grci su posljednji trening prije utakmice obavili ranije i to u svom trening centru.

Iz oba tabora je najavljena čvrsta utakmica s mnogo borbe i trčanja na terenu, a sve u cilju ostvarivanja pozitivnog rezultata. Također, oba selekora su istakla da žele pobjedu, s tim da bi popularni Meša bio zadovoljan i bodom na teškom gostovanju. Grci pak razmišljaju isključivo o pobjedi.

Našu reprezentaciju čine Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Gojko Cimirot, Mato Jajalo, Miroslav Stevanović, Edin Višća, Rade Krunić, Tino Sven Sušić, Izet Hajrović, Senad Lulić, Danijel Milićević, Edin Džeko, Vedad Ibišević i Milan Đurić.

Utakmica na Karaiskakisu počinje u 20:45 sati.