Reakcije na poraz Liverpoola
7

Steven Gerrard: Nema razloga za paniku

Klix.ba
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Steven Gerrard (Foto: AFP)
Kapiten Liverpoola Steven Gerrard je priznao da je njegov tim šokiran porazom od 3:0 protiv West Bromwich Albiona, ali tvrdi kako nema razloga za paniku.

Prvi meč Liverpoola sa novim menadžerom Brendanom Rodgersom se pretvorio u pravu noćnu moru za sve one koji povezani sa ovim klubom.

Međutim, Gerrard smatra da rezultat nije stvarni pokazatelj stanja, jer je Liverpool propustio nekoliko izglednih prilika tokom utakmice. Gerrard takođe vjeruje da Rodgers već ostavlja pozitivan trag na klubu.

"Bili smo šokirani nakon utakmice. To ni u jednom trenutku nije bila utakmica koju smo trebali izgubiti sa 3:0. Mi smo planirali otići tamo, dominirati i pobijediti, ali očito da smo pogriješili. Fudbal je takva igra. Nije početak kakav smo priželjkivali, ali nije ni razlog za paniku. To je samo prva utakmica, a mi smo imali loš dan. Moramo gledati širu sliku. Ima mnogo nade. Naravno da su svi zabrinuti nakon poraza. Važno je da ja, ali i drugi iskusni igrači na svoja leđa preuzmemo odgovornost za ovaj rezultat. Moramo to ostaviti iza nas. Moramo ustati, otresti prašinu i nastaviti dalje", kazao je Gerrard.