Nogomet
15

Steven Gerrard bi najprije mogao preći u LA Galaxy

Klix.ba
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Ako je suditi prema procjenama britanskih medija, sljedeća stanica u karijeru legende Liverpoola Stevena Gerrarda mogao bi biti američki LA Galaxy.

Independent piše da je predsjednik Liverpoola Tom Warner u Los Angelesu, te da bi odatle mogao pomoći prelasku Gerrarda. Kao pozitivnu stavku navodi i klimu i način života u tom gradu, te ističe da bi Steven sa svojom porodicom mogao živjeti u West Hollywoodu ili Beverly Hillsu.

Osim toga, Galaxyjev igrač Robbie Keane je Gerrardov prijatelj, a imaju i istog agenta Struana Marshalla.

U američkoj fudbalskoj ligi će biti odlučni da osiguraju usluge nekadašnjeg engleskog reprezentativca, ističe Independent, posebno nakon što je Frank Lampard odlučio ostati na pozajmici u Manchester Cityju do kraja sezone, iako je ljetos potpisao za New York FC.

Za Gerrarda ističe da je jedan od rijetkih fudbalera čiji se utjecaj može mjeriti sa onim Davida Beckhama.

Ipak, Galaxy će u pokušaju dovođenja Gerrarda imati konkurenciju. Bivši Liverpoolov menadžer Gerard Houllier, sada kao sportski direktor New York Red Bullsa pokušat će ga privoliti da se pridruži tom klubu, s obzirom da Tim Cahill više ne igra kao nekada.

Ako bi se preselio u SAD, teško je zamisliti da bi Gerrard mogao otići negdje van Los Angelesa ili New Yorka, iako Toronto FC ima jaku finansijsku pozadinu, baš kao i Orlando City, koji je u vlasništvu brazilskog biznismena Augusta da Silve, a trener u klubu je bivši igrač Evertona Adrian Heath.

Podsjetimo, Gerrard je kazao da neće potpisati ni za jedan engleski klub jer se nikada ne bi mogao suprotstaviti Redsima na terenu. U klubu su bili šokirani kad su čuli da neće produžiti ugovor.