Nogomet
9

Rodgers: Morat ćemo pronaći zvijezdu koja će zamijeniti Gerrarda

Klix.ba
Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers upozorio je vlasnike tog kluba da će morati izdvojiti novac na dovođenje neke međunarodne fudbalske zvijezde koja bi zamijenila Stevena Gerrarda.
Steven Gerrard i Brendan Rodgers (Foto: EPA)
Steven Gerrard i Brendan Rodgers (Foto: EPA)
Podsjetimo, Gerrard je najavio napuštanje Redsa kada mu na kraju sezone istekne ugovor, što će zasigurno ostaviti veliku prazninu u timu.

Bivši engleski reprezentativac je odlučio otići u Sjedinjene Američke Države i taj potez nazvao "nevjerovatnom prilikom da proba nešto drugačije".

Nakon odlaska Luisa Suareza u Barcelonu prošlog ljeta, Liverpool bez Gerrarda mora naći način da nastavi s igrama na vrhunskom nivou. Iako se Rodgers hvali promovisanjem mladih igrača, svjestan je da je to dug proces, te da nije realno da bi se oni mogli adekvatno suprotstaviti velikim klubovima protiv kojih Liverpool igra.

"Veliki dio našeg tima uvijek će biti mladi igrači, ali ako želite da idete naprijed morate dovesti i neke iskusne fudbalere", poručio je.

Nekadašnji prvotimac Liverpoola Jamie Carragher kritikovao je Redse da nisu učinili dovoljno kako bi Gerrarda zadržali u klubu, naprimjer ponudivši mu poziciju trenera, a Rodgers je kazao da je to ikada bilo i moguće.

Gerrardovu odluku opisao je riječju "metež", te negirao da je on otjeran iz kluba.

"Ove sezone sam više puta razgovarao sa Stevenom i nikad mi nije rekao da je nesretan. Željeli smo ga zadržati u klubu, bio je sjajan kapiten i ponudili smo mu dogovor, ali je on želio da proba nešto drugo. Naša komunikacija je otvorena, tako da sam shvatio šta misli i u kakvoj se situaciji nalazi", kazao je Rodgers za Guardian.

Gerrard je priznao da je ovu odluku donio i zbog svjesnosti da više nije standardan u početnom sastavu.

"Znao sam da će ovo vrijeme jednom doći. Ja sam ljudsko biće, nisam robot. Nisu mi više 24 godine. Volio bih da sam sreo Brendana kad sam imao 24, tada bismo ovdje sjedili i pričali o mnogim titulama koje bismo osvojili zajedno", kazao je Gerrard i priznao da mu čak i priča o odlasku iz voljenog kluba jako teško pada.