Nogomet
6

Gerrard još uvijek ne zna gdje će igrati naredne sezone

Klix.ba
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Steven Gerrard (Foto: EPA)
Kapiten Liverpoola Steven Gerrard (34) ima dvojbe oko svoje budućnosti u klubu, jer mu ugovor istječe krajem ove sezone.

Gerrard produženje ugovora još nije potpisao, ali se nada da bi još neko vrijeme mogao ostati na Anfieldu, piše Goal.com.

U Liverpoolu igra cijelu svoju karijeru, a nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu oprostio se od engleske reprezentacije kako bi se mogao posvetiti Rodgersovoj ekipi.

"Neću se penzionisati ovog ljeta, igrat ću i sljedeće sezone. No, vidjet ću hoće li to biti u Liverpoolu ili negdje, to je odluka kluba", rekao je Gerrard za Telegraph.

Osvrnuo se na slabu formu Redsa ove nakon sjajne prethodne sezone.

"Kad se približite naslovu, važno je sačuvati glavne igrače. Ne radi se samo o tome ko dolazi, već o onome što imaš. Kad vam odu glavni igrači i dođe vam pet-šest novih, neće se ništa dogoditi preko noći", kazao je on.

Gerrard bi volio vidjeti i neka nova lica u klubu.

"Volio bih ovdje vidjeti Fabregasa i Costu, ali moram razumjeti što vlasnici žele. Igrač sam Liverpoola, a ne Chelseaja ili Manchester Cityja. Rekli su da će dovesti mlade igrače, tako da ne treba očekivati da će odmah sve kliknuti", rekao je kapiten Liverpoola.

Osvrnuo se i na kontroverznog italijanskog saigrača Marija Balotellija.

"Mogao bi sad zabiti deset golova u deset utakmica. I šta onda? Opet biste ga prodali u januaru? Mario ima mogućnost da preokrene stvar. Grubo ga je upoređivati sa Suarezom i Sturridgeom. Ja ga neću osuđivati nakon deset utakmica, već pokušati mu pomoći. Doći nakon Suareza je jako teško", dodao je Gerrard.