Debi bh. reprezentativca u Španiji
109

VIDEO / Stevanović odigrao poluvrijeme u porazu Seville od Mallorce

Klix.ba
Stevanović na predstavljanju (Foto: AFP)
Stevanović na predstavljanju (Foto: AFP)
Reprezentativac BiH Miroslav Stevanović debitirao je večeras u dresu Seville u utakmici protiv Mallorce u Kupu kralja. Iako je Sevilla poražena rezultatom 2:1, Stevanović je pružio solidnu partiju.

Još jedan reprezentativac u dresu Andalužana u igru je ušao u drugom poluvremenu dok je Emir Spahić susret presjedio na klupi.

Prve minute dvoboja na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan pripale su Sevilli koja je dominirala terenom. Prvi pogodak stiže u 22. minuti. Nakon ubačaja iz kornera, Manu del Moral je ostao sam pred golom gostiju i poslao loptu u mrežu.

Gosti su zaprijetili nekoliko minuta poslije, ali je Pereira šutirao preko gola. Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika pa se na pauzu otišlo s minimalnom prednošću domaćina.


Manu @SpheraChannel by SpheraChannel

Stevanović je priliku dobio na startu drugog dijela utakmice zamijenivši strijelca vodećeg gola Manua. Gosti su u 52. minuti poravnali rezultat, Strijelac je bio Brandon, a samo četiri minuta kasnije Alfaro povećava vodstvo Mallorce.

Stevanović je imao nekoliko dobrih ubačaja, a izborio je i jedan korner. Iako je Sevilla večeras poražena, zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici Kupa Kralja od 5:0, osigurali su prolaz dalje.


Alfaro @SpheraChannel by SpheraChannel

Kup kralja, osmina finala:

Sevilla - Mallorca 1:2