Svi ga moraju poštovati
0

Stariji nogometaši Manchester Cityja donijeli novo striktno pravilo o parkiranju u trening kampu

E. K.
Foto: Kolaž/EPA
Foto: Kolaž/EPA
Stara "garda" Manchester Cityja je prema izvještaju engleskih medija donijela nova striktna pravila o parkiranju za sve članove prvog tima Građana.

Kako piše Daily Mail, grupa od petorice iskusnih igrača prvog tima je smislila novo pravilo u vezi parkiranja kako bi sebi osigurali bolje mjesto na parkingu.

Tvrdi se da su Kyle Walker, Kevin De Bruyne, Ruben Dias, Rodri i Bernardo Silva bili glavni pokretači akcije koja je za promjenu donijela promjenu vezanu za nova parking mjesta.

Sada postoji "uređeniji" sistem parkiranja koji je rangiran na osnovu njihovog statusa i vremena provedenog u klubu.

"Svako sada ima svoj redni broj, a igrači poput Matea Kovačića, Matheusa Nunesa i Jeremyja Dokua su dalje od ulaza od onih koji su bili uz klub tokom godina uspjeha pod Guardiolom", piše u izvještaju pomenutog portala.

To je pravilo koje se ranije nije koristilo u klubu sa Etihada i nejasno je zašto su igrači Cityja odlučili da ga implementiraju u ovoj fazi sezone.

Međutim, to nije prvi put da klub iz Premiershipa usvoji stroga pravila oko automobila i parkiranja sa mlađim igračima budući da Liverpool "tjera" svoje mlade nogometaše da potpišu neuobičajenu klauzulu o automobilima u ugovorima gdje im se zabranjuje da voze vozila s motorom većim od 1,3 litre u pokušaju da ostanu prizemljeni na početku karijere.

Podsjetimo, City se bori s Arsenalom za titulu prvaka Engleske, a tri kola do kraja imaju bod manje od Topnika i utakmicu manje pa je jasno da ukoliko do kraja zabilježe sve pobjede, bit će prvaci Engleske četvrti put uzastopno.