Član komisije
60

Starija gospođa zamijenila Marcela na izborima i omogućila mu da igra protiv Chelseaja

H. H.
Marcelo je ipak otputovao u London s ostatkom ekipe Reala na revanš protiv Chelseaja
Marcelo je ipak otputovao u London s ostatkom ekipe Reala na revanš protiv Chelseaja
Iako su španski mediji pisali da bi Realov bek Marcelo zbog regionalnih izbora u Madridu mogao propustiti revanš utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja, to se neće dogoditi.

Naime, Marcelo je postavljen za jednog od članova komisije na glasanju koje se održava danas, baš kada ekspedicija Reala putuje za London, a on zbog korona ograničenja ne bi mogao sam putovati u dan kasnije.

I Real Madrid i Marcelo pokušali su uvjeriti lokalne vlasti da brazilski nogometaš bude oslobođen dužnosti budući da su Kraljevi morali krenuti za London u 10.30 sati, ali nadležni nisu imali razumijevanja.

Marcelo je zbog toga morao ispuniti dužnost i pojavio se na biračkom mjestu jutros u 8.28. Međutim, prema LaSexti, jedna starija žena, koja je bila drugi zamjenski član, ponudila mu je zamjenu u posljednji čas, pa se Brazilac ipak mogao vratiti kući.

Marcelo je tako otputovao u London s ostatkom ekipe Reala gdje će igrati revanš polufinale Lige prvaka protiv Chelseaja, a Plavci u u blagoj prednosti nakon prvog susreta u Madridu koji je okončan rezultatom 1:1.