Postignut sporazum
3

Stadion Maksimir će biti srušen: Dinamo i reprezentacija Hrvatske će dobiti modernu arenu

H. H.
Stadion Maksimir (Foto: Twitter)
Stadion Maksimir (Foto: Twitter)
Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u srijedu su prihvatili zaključak o sklapanju Sporazuma o rekonstrukciji "Gradskog stadiona Maksimir" i izgradnji novog na postojećoj lokaciji.

U zaključku kojeg je predložio gradonačelnik Tomislav Tomašević navodi se kako će Republika Hrvatska i Grad Zagreb sklopiti Sporazum o razumijevanju i podršci u vezi s rekonstrukcijom "Gradskog stadiona Maksimir", kojim je predviđeno rušenje starog i gradnja modernog stadiona.

S obzirom da je riječ o lokaciji u širem centru grada, te će se na njoj graditi i popratni sadržaji kao što su hotel, trgovačko-poslovni centar i javna garaža, Tomašević kaže kako vjeruju da će se naći zainteresovani privatni investitori koji će se javiti na konkurs kroz Gradsku skupštinu koji će finansirati rušenje postojećeg stadiona i gradnju novoga od 30.000 do 35.000 mjesta.

"Veseli me da ono što smo obećali da se treba imovinsko-pravno riješiti, da se riješilo zahvaljujući našem sporazumu koji će biti sklopljen između Vlade, Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba. Ono što slijedi jest arhitektonsko-urbanistički konkurs, studija izvodljivosti koja kreće, jer ono što smatram da je najbolje rješenje i što smo i obećali biračima jest javno-privatno partnerstvo odnosno model kako da privatni investitor privatnim novcem gradi Maksimirski stadion", poručio je Tomašević.

U rušenje ne mogu ići dok ne izgrade zamjenski, odnosno prošire postojeći stadion u Kranjčevićevoj, jer će tamo igrati Dinamo i reprezentacija. Radovi bi na Kranjčevićevoj mogli početi iduće godine. Kad završe - a to će, predviđa se, biti 2025. - onda se može ići u rušenje stadiona na Maksimiru, prenosi Hina.