Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KOLIKO GNJEVA, KOLIKO MUKE SAMO ZATO STO NEMATE SVOJ STADION, VECU TRADICIJU OD NAS, I VECI RENOME. REALNO, ZELJO JE BIO I OSTAO NESTO STO SE VOLI CIJELIM SVOJIM BICEM, PRAVI KLUB, PRAVI NAVIJACI,I PRAVI STADIOIN. DACE BOG PA CE I GRBAVICA UZ MALO PARA BITI JOS LJEPSA. U SVAKOM SLUCAJU, ONA JE NASA. A ZA OSTALE NECU TROSITI RIJECI, IONAKO SU O SEBI SVE REKLI SAMI. SAD KAD SE RASPADNETE, A OVAJ GLAVNI COBAN JE OTISAO, MOZDA VAS \"TORPEDUJU\" I SA KOSEVA. GLEDAJTE CINJENICAMA U OCI, A NAMA U LEDJA ILI D.U.P.E. OVISNO GDJE CE TE ZAVRSITI NA TABELI IZA ZELJE.
@juzna strana @cilindar Hvala na odgovoru na moje pitanje!
Volim sto je moj sin 4 generacija navijaca Zeljeznicara .Imamo grb Zeljeznicara sto mi dedo rahmetli poklonio 1970 godine koji je on imao kod sebe sve od 1939. Edhemaga Sijamhodzic -Vratnicanin je zapisao u svojim zapisima .Navijam za Zeljeznicar jer Zeljeznica odhranjuje moju familij .Tako je sve pocelo .Rasli smo blizu stadiona Sijamhodzici .Nedavno sam se sreo sa Edinom Sprecom ponovni susret nakon 38 godina .Jedan prigodan poklon za njega i par rijeci vratilo nas je u proslost .Zeljo zauvijek u nasoj familiji Sijamhodzica .Samir -Dzevad -Kristina .
Zeljeznicar je pravi nogometni klub, tako je postao i ostat ce, nije komunjarska tvorevina kao Torpedo Njanjaevo Samo je jedan. grijeha je vrijedan :)
1976 svecano otvaranje Grbavice a za tu priliku pozvani gosti sa Koseva da u derbiju otvore stadion.Pljustale su izjave kako ih niko i nikada nece pobijediti na njihovoj Grbavici.Samopouzdanje je naraslo do te granice da se i Mancesteru prijetilo.Sve se ovo ispuhalo ko balon poslije poraza od Sarajeva.Mislim da je bilo 0:2 za bordo tim.Bio je to super ledeni tus. Grbavica ni po cemu nije neki bitan stadion a pogotovu ne hram fudbala.Sta je to Zeljo tamo dozivio i sta je osvojio na Grbavici?????.Na tom stadionu najvaznija tekma je bila protiv Videotona i nista vise.Malo za 57 godina. Grbavica je truba zesca.
Pravi bosanski Craven Cottage (slika starog drvenog zapada) Da nam drzava radi kako ne radi davno bi i Zeljo a i svi ostali imali uslovne stadione, i da 90% sviju koji dodju u klubove ne zanima iskljucivo licni interes, ali tako nam je kako nam je... \"Onaj\" dio drzave je u gradski stadion u Banja Luci ulozio pola miliona maraka i razlika je evidentna, stadion preporodjen, a tih pola miliona za drzavu je nista. A neko je pitao zasto \"Dolina cupova\" Koliko se sjecam nekad na tv-u je bilo objasnjenje da je to neko mjesto (dolina) na kojem, cini mi se, indijanci nikad nisu bitku izgubili , pa je ta simbolika iskoristena. Mozda i grijesim ali cini mi se da je tako.
dok ne bude ovo mercedes arena, ne treba skalameriju nazovati stadinom. Zeljovac sam, ali fuj uslovi i izgled stadiona danas samo sramote klub... Ovo je livada sa betonom okolo, malo drveta, malo lima i mnogo šume... Budimo realni. Evropa je daleko....
Volim ŽELJA!
Nije loš tekst, ali terebalo je spomenuti i izgradnju i postavljanje reflektora na stadion, čime je dobio savim novu dimenziju, jer noćni susreti pod svjetlima reflektora imaju svoju posebnu draž. Mogao bi se neko udostojiti da ih i prefarba, jer nisu farbani od kad su postavljeni.
@ Blue on blue, svaka cast za opis prosjecnog pitara...:-) Jer mi smo sve sto oni nisu...
Samo jos da je vas stadion, sve bi bilo super...
hajde da za početak naprave pristojan wc da im se ne pišam vazda po stadionu fuj fujeva dno dna ČELIK
Mahalashki klub,mahalashki stadion.Nikad Zelju nisam volio... FK Sarajevo je uvijek bio gospodski klub,a i stadion Kosevo je na evropskom nivou....
Hvala za ovaj članak, uživala sam!!!
Kako vas samo nije stid navijati za malog želju