Mnogo tenzija
178

Šta se sve dešavalo na Grbavici: Gosti do pobjede iz ofsajda, poništen gol, crveni...

D. P.
Trenutak odluke na Grbavici (Foto: Screenshot)
Trenutak odluke na Grbavici (Foto: Screenshot)
Teško se sjetiti kada je jedan derbi Premijer lige Bosne i Hercegovine proizveo toliko tenzija i haosa kao današnji između Željezničara i Borca, a na kraju su se gosti radovali pobjedi rezultatom 2:1.
Duel 17. kola između Željezničara i Borca započeo je uz tenzije. Ulaskom gostujućih navijača na Grbavicu poletjele su baklje sa Sjevera ka pristalicama Borca, a rezultiralo je izbacivanjem gostujućih navijača s utakmice. Policija ih je odmah odvela s terena.

Uslijedilo je nekoliko spornih žutih kartona čime je sudija Luka Bilbija iz Prijedora izazvao žestoke zvižduke s tribina.

Haosu je doprinio bivši igrač i omladinac Željezničara Enver Kulašin, koji je postigao gol, a onda otrčao do istočne tribine i tu žustro slavio kako bi isprovocirao domaće navijače.

U drugom poluvremenu vidjeli smo potpuni haos i čini se da je sudija Bilbija pogubio "konce". Isključen je Brazilac Clarismario Santos Rodrigues zbog udaranja laktom igrača Borca, a onda je Željezničaru poništen i pogodak.

Na kraju je Borac došao do pobjede golom iz ofsajda. Kako se vidjelo na usporenom snimku, Nedeljko Piščević je bio najbliži golu Željezničara nakon što mu je upućena lopta.

Među neželjenim scenama, vidjeli smo i jednu nesretnu na tribinama, pošto je jedan navijač pao sa zapadne tribine. Srećom, doktori su brzo reagovali i sve je prošlo bez većih posljedica.