Nogomet
5

Šta očekivati na Nou Campu: Arsenal ponižen na Emiratesu, Watford u polufinalu FA Cupa

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Arsenal neće odbraniti titulu FA Cupa. Topnici su poraženi na Emiratesu, a slavio je Watford (2:1) i čekirao karte za polufinale na Wembleyu.

Na Emiratesu Arsenal nikada nije povezao tri poraza. Ali za sve postoji prvu put. Barcelona u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka (2:0), Swansea u Premireshipu (2:1) i danas Watford u četvrtfinalu FA Cupa (2:0). Tri vezana poraza na domaćem terenu Arsenal je imao u novembru 2002. godine na travnatoj površini kultnog Highburyja.

Protiv Watforda tim Arsena Wengera nije zabilježio udarac u okvir gola tokom prvog poluvremena, a katastrofu je najavio Odion Ighalo u 50. minuti. Trinaest minuta kasnije Guedioura pogađa za 2:0. Arsenal je uspio u 88. minuti pogoditi za 2:1 golom Welbecka, ali do remija koji bi osigurao uzvrat nisu mogli iako je Welbeck imao kolosalnu šansu.

Pognute glave, uzaludni pogled na semafor i gorčina igrača Arsenala bili su jasno vidljivi. A ovaj poraz nije jedini razlog za neraspoloženje. U glavi je podsjetnik da je davno otpisan Capital One Cup koji je pripao Manchester Cityju, da je Leicester u Premirshipu osam bodova daleko i da ih u uzvratu Lige prvaka čeka - Barcelona.

Sezona bez trofeja je skoro neizbježna ponovo će natjerati ogorčene navijače Arsenala da upitaju čelnike kluba: "Koliko života ima Arsene Wenger?"