Nogomet
7

Razočarani rezultatima, navijači Arsenala otkazuju dolazak na Emirates, Wenger namjerava ostati

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Engleski mediji navode da je preko 2.500 korisnika godišnje karte Arsenala najavilo da neće doći na meč protiv West Bromwich Albiona te će tako njihova mjesta biti dostupna u prodaji.

Meč između Arsenala i West Bromwich Albiona na rasporedu je u četvrtak od 20:45 sati, a koliko su navijači nezadovoljni igrama i rezultatima kluba, pokazuje podatak da su mnogi otkazali dolazak.

Arsenal je ostvario samo dvije pobjede u posljednjih sedam ligaških mečeva pri čemu su upisali dva poraza. Iz Lige prvaka izbacila ih je Barcelona, iz Capital One Cupa Sheffield Wednesday, a iz FA Cupa Watford.

Topnici su trenutno četvrti na tabeli Premiershipa sa četiri doba više od Mancehster Uniteda te bodom i utakmicom manje od Mancehster Cityja. Leicester je čak 13 bodova daleko od Arsenala.

Bez obzira na još jednu neuspješnu sezonu, trener Arsenala Arsene Wenger ne namjerava "podići sidro" i napustiti klupu.

"Ne želim se vraćati na tu temu. Uvijek poštujem svoj ugovor", odgovorio je Wenger na pitanja o eventualnom odlasku s klupe, a povodom otkazivanja navijača kazao je: "Svi su slobodni da sa svojim godišnjim ulaznicama rade šta žele."