Jose Mourinho
0

"Sretan sam što živim i radim uz Cristiana Ronalda"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Svoje nogometaše Cristiana Ronalda i Angela Di Mariju na rijetko viđen način izhvalio je trener Real Madrida Jose Mourinho.

"Ronaldo je fantastičan, spektakularan dečko. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati ga, a sada mi je zadovoljstvo biti s njim, živjeti svakodnevno uz njega. Njegove kvalitete u smislu profesionalnosti, njegovu ambicioznost ja riječima ne mogu opisati", rekao je u razgovoru za portugalski dnevnik Record o Ronaldu Mourinho, dok je od Di Mariji dodao:

"Presretan sam s njim. U Realu nije najteže impresionirati trenera, nego navijače. Di Maria je pokorio Santiago Bernabeu i Santiago Bernabeu ga zbog toga poštuje. Radi se o tome da se on bori za klub, ostavlja sve na terenu, radi i igra s maksimalnim intenzitetom. Takvog igrača navijači nikad neće zaboraviti."

Na pitanje o usporedbi Primere s Premiershipom ili Serijom A, u kojima je dosad također radio, Mourinho je rekao:

"Do Božića smo u Primeri ostvarili učinak od 13 pobjeda, dva remija i jednog poraza. U Premiershipu ili Seriji A, u kojima sve ekipe gube bodove, s takvim bismo učinkom već jednom nogom bili prvaci. Ne i u Primeri, u kojoj Barcelona pobjeđuje svakog vikenda. Sve mi govori da će o svemu odlučiti 'clasico' koji u 32. kolu igramo u Madridu."

Kao jedinu frustraciju u 2010. godini, koju je nakon osvajanja trostruke krune s Interom i dobrim startom u Madridu nazvao praktično savršenom, naveo je klupsko onemogućavanje da privremeno, za dvije utakmice, preuzme vođenje reprezentacije:

"To je moja najveća frustracija. Nikad neću voditi nijednu reprezentaciju. Nemam živaca za uredski posao, utakmice jednom mjesečno, putovanja i skautiranja igrača. Želim raditi svakodnevno trenerski posao, voditi dvije utakmice sedmično."

"No, u tom sam se trenutku motivirao za taj posao. Uvjerio sam se da je to prava stvar, a uvjerili su me i ljudi iz Portugala do kojih mi je stalo. Želio sam odraditi te dvije utakmice i pristao to učiniti. Onda su me onemogućili iz kluba. Teško sam to prihvatio", priznao je Mourinho.