|

"Ne kupujemo nikoga, dolazi nam Kaka"

"Ne kupujemo nikoga, dolazi nam Kaka"
0
T
Totalsport
23.11.2010. u 09:20
5
komentara
0

dijeljenja
"Ne kupujemo nikoga, dolazi nam Kaka" Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Službena internetska stranica Međunarodne nogometne federacije (FIFA) objavila je razgovor s harizmatičnim trenerom madridskog Reala, Joseom Mourinhom.
Smeta li Vam negativno portretiranje u pojedinim medijima?

Samo oni koji rade sa mnom znaju kakav sam, a sami porodica i prijatelji poznaju me dobro. Je li iko od njih ikada rekao nešto o stvarima za koje me se tako olako optužuje?

Kada ste preuzeli klupu Reala, rekli ste da će biti potrebno neko vrijeme nakon kojeg će se vidjeti plodovi Vašeg rada. Ipak, rezultati su već sada impresivni. Jeste li ispred zacrtanog plana?

Dobro igramo. Otišao bih tako daleko da kažem da smo u nekim utakmicama bili i vrlo dobri. No, moja ekipa još nije savršena, moramo pokriti još mnogo toga. Nije ovo magija pa da preko noći sagradite sastav. Moramo svakodnevno naporno raditi, ostati skromni, profesionalni i puni entuzijazma. Sad kad sam to rekao, reći ću i da sam zadovoljan dosadašnjim izvedbama i rezultatom.

Znači li to da u januaru nećete tražiti pojačanja?

Tačno, naše veliko pojačanje u zimskom prijelaznom roku bit će Kaka, on će nas podići. Koliko klubova u januaru može potpisati Kaku? Nema slobodnih igrača njegova kalibra.

Može li Cristiano Ronaldo pod vašim vodstvom ponoviti formu kakvu je iskazivao u Manchester Unitedu?

On je ponajbolji igrač na svijetu. O tome nema spora. Ponekad je bolji od Lionela Messija, pa onda dođe red na Argentinca. Rekao bih da su njih dvojica klasa iznad ostalih. O Ronaldu je mnogo toga izrečeno što ne odgovara istini. On je profesionalac koji živi i diše nogomet kako bi igrao najbolje što može.

Kako vam polazi za rukom uvesti timsku igru u tim punu sjajnih individualaca?

To je lako razumjeti: igrači dobijaju utakmice, ali tim osvaja trofeje.

Priželjkujete li još uvijek povratak u engleski Premiership?

U to nema sumnje, ali ne žuri mi se. Real Madrid je fascinantan klub i uživam raditi ovdje, pa sam i usredotočen na to da radim dobar posao. Želim ispisati historiju ovdje kao što sam to učinio u Portu, Chelseaju i Interu. Vječni mi je cilj učiniti navijače kluba sretnima, a igrače vrjednijima, boljima. Isto želim i u Realu.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...