Nogomet
1

Srđan Grahovac: Igrali smo iz inata i s vjerom da možemo riješiti probleme

Piše: D. B.
Srđan Grahovac
Srđan Grahovac
Borac je uz mnogo finansijskih i drugih problema igrao dobro u jesenjem dijelu BHT Premijer lige, osvojio je titulu jesenjeg prvaka nakon 15. kola, a nakon 19. kola se nalazi na petoj poziciji sa istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Zrinjski i trećeplasirani Široki Brijeg, ukupno 34, dva manje od drugoplasiranog Sarajeva i četiri manje od prvoplasiranog Željezničara.

Uprkos pomenutim problemima su Banjalučani pokazali da su itekako konkurenti za titulu prvaka u ovoj sezoni, a nogometaš Srđan Grahovac je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da je njegov tim igrao iz inata s vjerom da može promijeniti stvari na bolje.

"Imali smo zaista mnogo problema, ali smo i igrali dobro, što iz inata, što zbog toga jer smo vjerovali da tako možemo promijeniti situaciju i riješiti se problema. Nakon što smo osvojili titulu jesenjeg prvaka poslije 15 odigranih kola, ništa se nije promijenilo, tako da je došlo do zasićenja, pa smo i zabilježili loše rezultate", izjavio je Grahovac.

Uprkos padu u formi, Borac je i dalje u situaciji da se bori za titulu na proljeće.

"Najozbiljniji kandidati su Sarajevo, Zrinjski, Željezničar i Široki Brijeg. Kako ćemo mi dalje, zavisi od situacije u klubu. Također, da li će se nešto događati kad su u pitanju pojačanja, to će odlučiti rukovodstvo kluba u skladu s budžetom", kazao je Grahovac.

Svojim igrama u ovoj sezoni je zadovoljan.

"Generalno sam zadovoljan onim što sam pokazao, ali sam mogao postići još pokoji gol s obzirom na činjenicu da sam imao prilike za to", iskren je bio nogometaš Borca.

Da li će ostati u ekipi Banjalučana i na proljeće, još uvijek nije siguran.

"Sada idem na desetodnevni odmor, a poslije toga ću vidjeti šta i kako dalje", završio je Grahovac.