Potpuno nepotrebno
0

Sraman potez Realovog igrača, od nemoći zbog Gavija je prešao sve granice normalnog ponašanja

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometaš Real Madrida Dani Ceballos napravio je sraman potez u meču protiv Barcelone u okviru španskog Superkupa kada je mladog nogometaša katalonskog kluba Gavija u jednom trenutku utakmice povukao za kosu.

Španski mediji pišu da je ovaj igrač Reala bio toliko frustriran što zajedno sa saigračima ne može pronaći način da zaustavi sjajnog igrača Barcelone, pa je u jednom trenutku otišao toliko daleko da ga je pokušao isprovocirati čupanjem za kosu.

Ovaj nesportski potez, još prema sunarodnjaku, nisu zapazili arbitri u VAR sobi, a da jesu, Realov igrač bi sigurno bio isključen i dobio bi direktan crveni karton.
Nakon što ga je Ceballos bez ikakvog razloga povukao za kosu, Gavi se okrenuo i gurnuo ga lijevom rukom, nakon čega je nastala manja gužva na terenu u koju se umiješao i Vinicius, da bi sve riješio Poljak Robert Lewandowski koji je svog saigrača izvukao iz ove napete situacije.

Podsjećamo, Barcelona je slavila rezultatom 3:1 i tako osvojila španski Superkup, a ukupno, to im je 14. trofej u ovom takmičenju.