LP, 4. pretkolo
0

Spursi potopili Young Boyse

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tottenham Spursi na uvjerljiv su način izborili nastup u nogometnoj Ligi prvaka, pobjedom u uzvratnom dvoboju 4. pretkola protiv Young Bosa s 4-0.

Nakon što su u prvoj utakmici u Bernu poraženi s 3-2, Spursi su u uzvratnom dvoboju na White Hart Laneu dominirali od prve do posljednje minute.

Na kraju je epitet najboljeg igrača susreta ponio trostruki strijelac Peter Crouch, dok je preostali gol postigao Jermain Defoe.

Spursi su fiuriozno startali u utakmicu, pa su tako već nakon pet minuta došli do prednosti. Glavom je tada loptu nakon ubacivanja Garetha Balea pospremio Crouch s ruba peterca. Na 2-0 povećao je Defoe u 32. minuti udarcem ljevicom s nekih desetak metara, također nakon proigravanja Balea. Golu Defoea prethodilo je njegovo igranje rukom, no sudac dvoboja Laurent Duhamel nije to uočio.

U nastavku je Crouch kompletirao hat trick pogocima u 61. i 78. minuti. Prvi je postigao glavom, a drugi iz jedanaesterca koji je prethodno izborio Gareth Bale nakon prekršaja Senada Lulića. Lulić je zbog spomenutog prekršaja zaradio crveni karton.

Liga prvaka, 4. pretkolo, uzvratna utakmica:

Tottenham – Young Boys 4-0, prva utakmica 2-3 (Crouch 5, 61, 78, Defoe 32)