Harry Redknapp
0

"Ovo je ispunjenje sna"

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: AP)
Harry Redknapp (Foto: AP)
Menadžer Tottenhama Harry Redknapp zračio je zadovoljstvom nakon što je njegova ekipa uspjela izboriti nastup u fazi takmičenja po grupama u Ligi prvaka.

Uspjeli su to Spursi pobjedom na White Hart Laneu u uzvratnom dvoboju 4. pretkola Lige prvaka nad Young Bosima s 4-0, u utakmici u kojoj je hat-trick postigao Peter Crouch. Kako su u prvoj utakmici Spursi poraženi s 3-2, tako su na kraju s ukupnih 6-3 izborili nastup u najuglednijem klupskom nogometnom takmičenju prvi put nakon sezone 1961/62 kada su nastupali u tadašnjem Kupu prvaka.

"Ovo je fantastično, prošlo je dugo vremena otkako je Tottenham igrao u najuglednijem evropskom takmičenju. Ulazak u fazu takmičenja po grupama bio je za mene tek san kada sam dolazio ovdje", komentirao je Redknapp.

Na pitanje hoće li Spursi investirati dio novca zarađen od plasmana u Ligu prvaka u kupnju novih pojačanja, Redknapp je rekao:

"Ne vjerujem da će to biti slučaj. Ljudi misle da ja volim kupovati igrače, ali to i nije slučaj. Sviđa mi se moja sadašnja ekipa. Neću pritiskati predsjednika da kupujemo igrače. Osim ako nećemo moći dovesti igrača koji bi nas podigao na novi nivo, ostat ćemo mirni do kraja prelaznog roka."