Diego Forlan
0

"Spreman sam napustiti Atletico Madrid"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U razgovoru za španski dnevnik Marcu, urugvajski napadač Atletico Madrida i najbolji nogometaš Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, Diego Forlan (31), izrazio je želju za novim izazovima u karijeri.

Boje Atletica Forlan brani posljednje tri godine, a iako mu ugovor vrijedi još tri godine, kaže da bi mogao napustiti klub s Vicente Calderona ukoliko mu se ukaže prava prilika. Odnosi se to ponajprije na ponudu nekog premijerligaškog kluba.

"Period koji sam proveo u Engleskoj bio je prekrasan, jako sam u njemu uživao i kada bi mi se ponovo ukazala takva prilika, razmislio bih o njoj. Kažem, ako se dobra prilika ukaže, što se dosad nije dogodilo", rekao je Forlan, koji je od 2002. do 2004. godine iskusio snagu Premiershipa igrajući za Manchester United.

"Kada sam dolazio u Evropu napustio sam svoj dom i porodicu", tako da se ne mogu vezati za jednu ekipu u tom smislu.

Forlan je dvostruki najbolji strijelac španskog prvenstva (2005. i 2009.), a najveći je uspjeh sa aktuelnim klubom ostvario prošle sezone predvodeći ga do naslova u Evropskoj ligi. U finalnom je dvoboju s Fulhamom postigao oba gola za svoju momčad u pobjedi 2-1.