Diego Forlan
0

"Protiv Intera možemo do prvog naslova u sezoni"

Totalsport
Diego Forlan (Foto: AP)
Diego Forlan (Foto: AP)
Milanski Inter (pobjednik Lige prvaka) i madridski Atletico (osvajač Evropske lige) odigrat će u Monte Carlu 27. augusta utakmicu UEFA-inog Superkupa.

Diego Forlan, napadač španskog kluba i urugvajski nogometni reprezentativac koji je s pet postignutih golova obilježio Svjetsko prvenstvo u JAR-u, u najavi te utakmice pršti od optimizma. Uvjeren je sjajni strijelac da španska ekipa može "uzeti mjeru" klubu koji je u prošloj sezoni, pod vodstvom Josea Mourinha, dominirao elitnim nogometnim klupskim takmičenjem, a usput i osvojio Talijanski kup i tamošnje prvenstvo.

"Inter je sjajno organizovan klub, tim je vrhunski i vrlo jak. Čine ga brojne svjetske klase", kazao je Urugvajac.

Ipak, ne pada mu na pamet poraz unaprijed upisati: "Naporno treniramo i uvjeren sam da ih možemo savladati. Želimo prvi trofej u sezoni."

Forlan već sezonama igra na visokom nivou, a i blistave partije iz Južne Afrike potvrdile su njegovu klasu. Ne čudi stoga zainteresovanost evropskih velikana za njegovim angažmanom. No, od svega neće biti ništa.

"Ostajem u Atleticu. Mnogo se pričalo o mom odlasku, ali nijedna ponuda nije pristigla. Imam još tri godine ugovora s Atleticom u kojem mi je zaista lijepo. To što mediji bruje o mom odlasku samo su špekulacije, nikuda ne idem", zaključio je.