Nogomet
2

Sportski direktor Bayerna ljut na Mehmeta Scholla

Totalsport
Iako je Bayernov napadač Mario Gomez zabio gol za pobjedu Njemačke protiv Portugala 1-0 u 1. kolu B-skupine na Euru, bivši Bayernov nogometaš i njemački reprezentativac, a danas trener Bayernove druge ekipe Mehmet Scholl, kritizirao je Gomezovu radnu etiku.

"Zabio je odličan gol, ali osim toga nije napravio ništa za ekipu. Da je kojim slučajem ostalo 0-0, baš me zanima kako biste valorizirali Gomezovu igru? Morao bi promijeniti svoj stav i raditi više za tim", rekao je, između ostalog, 41-godišnji Scholl.

Gomez mu je brzo odgovorio:

"U zadnjih 5-6 godina ja sam najuspješniji napadač u Njemačkoj, a u Ligi prvaka sam zabio najviše golova nakon Lionela Messija. Stvarno ne znam zbog čega bih trebao mijenjati svoju igru. No, svako ima pravo na svoje mišljenje", poručio je Gomez.

Chtistianu Nerlingeru, sportskom direktoru Bayerna, niti najmanje se nije dopalo što je klupski zaposlenik javno kritizirao najboljeg strijelca svoje ekipe.

"Schollova kritika Gomeza je prekomjerna i potpuno neprimjerena. Mario Gomez je vrhunski napadač u Europi. I onda, nakon takve utakmice na ovako teškom i zahtjevnom turniru, kritika koju je Scholl uputio Gomezu potpuno je pogrešna i kriva ", izjavio je Nerlinger.