Navijačima na Koševu čista desetka
0

FOTO+VIDEO / Sparta slavila protiv Sarajeva sa 2:0

Piše: E. G.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Domaći klubovi nisu imali sreće u Evropskoj ligi ovoga puta. Nakon večerašnjeg debakla Željezničara u Tel Avivu protiv Maccabija, gdje su domaćini pobijedili sa ubjedljivih 6:0, i FK Sarajevo je protiv češke Sparte izgubilo sa 2:0.

Revanš utakmica 3. pretkola Evropske lige za domaćine je počela dobro. Igrači u bordo dresovima su u prvih dvadesetak minuta ponudili dobru i obećavajuću igru, ali prvo poluvrijeme je ipak okončano sa 2:0 u korist Čeha. Strijelci su bili Kweuke u 20. minuti i Matejovski u 36. minuti.

U drugom poluvremenu već nakon nekoliko minuta, tačnije u 52. Zoran Belošević je dobio i drugi žuti karton, pa su domaćini nastavili do kraja sa igračem manje.

Odmjeravanje snaga između ova dva kluba je već bilo završeno u prethodnoj utakmici koja je odigrana u Pragu, gdje je tim sa Koševa poražen sa uvjerljivih 5:0, no navijači domaćih nisu štedjeli dlanove i grla da podrže svoj tim. Glasno navijanje se moglo čuti tokom cijele utakmice.

U drugom poluvremenu prilično monotonu igru na stadionu Asim Ferhatović Hase je remetilo samo konstantno navijanje domaće publike sa tribina. Nažalost, ni viceprvak Bosne i Hercegovine večeras nije ponudio kvalitetnu igru na terenu, a pokazalo se da je Sparta ipak prevelik zalogaj za Sarajevo.

Utakmica je okončana sa 2:0 u korist Sparte, koja je u odmjeravanju snaga sa Sarajevom u oba puta pobijedila više nego zasluženo.