Željo i Sarajevo u Evropskoj ligi
0

Najtrofejniji bh. klubovi na velikom iskušenju

Piše: E. Isanović
Uzvratne utakmice 3. pretkola Evropske lige između Maccabija i Željezničara, te Sarajeva i Sparte na programu su večeras. "Plavi" će svoj meč u Tel Avivu početi u 19:30 sati, dok će se početni udarac na Koševu izvesti u 21 sat. Obezbijeđen je prenos obje utakmice na BHT1.

Osim: Ne očekujem spektakularnu utakmicu

Strateg Željezničara Amar Osim naglasio je na pres-konferenciji da je Maccabi kvalitetniji tim.

"Ne očekujemo spektakularnu utakmicu. Dat ćemo sve od sebe da prezentiramo dobar i kvalitetan nogomet. Mogu obećati da ćemo se truditi. Realno, Maccabi je kvalitetni. To su pokazali u drugom poluvremenu prve utakmice. S druge strane, mi smo bolje igrali u prvom dijelu. Bit će ovo veliko iskušenje za nas", izjavio je Osim.

Željezničar će biti oslabljen neigranjem Smajića. Naime, on je suspendovan zbog kartona. Domaći će zbog povrede biti lišeni usluga bh. reprezentativca Harisa Medunjanina.

No, prema Osimovim riječima, to neće predstavljati veliki problem za Maccabi, jer imaju dosta kvalitetnih nogometaša.

U taboru izraelske ekipe istakli su da i pored pobjede od 2-0 u prvom okršaju nije sve gotovo i da će maksimalno odigrati i u uzvratu.

Plišek: Vraća se Dupovac, to donosi sigurnost u odbrani

FK Sarajevo će u takmičenju koje je po rejtingu drugo u Evropi ugostiti najtrofejniji češki klub Spartu.

Nakon visokog poraza u prvom meču od 5-0 svi priželjkuju samo jedno - častan oproštaj.

"Želimo popraviti dojam. Trebamo vidjeti kojim putem idemo. Stvari nisu bile baš najbolje u Pragu, ali sada želimo odigrati kvalitetnije. U početnu postavu vraća se Dupovac. To će nam donijeti dodatnu sigurnost u odbrani", rekao je na pres-konferenciji Jirži Plišek.

Vućina Šćepanović je naglasio kako su u proteklim danima radili dosta na fizičkoj i psihičkoj pripremi.

"Imamo motiva. Želimo pokazati da je u Pragu bio samo loš dan", kazao je Šćepanović.

Kerić: Došli smo da pobijedimo

Iako je bilo govora kako postoji mogućnost da bi mogao zaigrati i Alen Škoro, od toga nema ništa. Naime, još uvijek nije stigla sva potrebna dokumentacija.

Andrej Kerić, nogometaš Sparte, kaže da je rezultat u prvom meču previsok.

"Iskreno, znao sam da smo kvalitetniji od Sarajeva, ali smo se svi pomalo pribojavali kako će to sve izgledati na terenu. Nakon prvog gola, bilo je mnogo lakše. U glavni grad BiH došli smo s jednom namjerom - da pobijedimo", izjavio je Kerić.