Nogomet
21

Špansko četvrfinale na Nou Campu, Bayern u gostima kod Uniteda

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U okviru prvih utakmica četvrtfinala Lige prvaka Barcelona će na svom stadionu večeras dočekati Atletico Madrid dok će u Manchesteru igrati domaći United i minhenski Bayern .

Barcelona - Atletico Madrid

Špansko četvrtfinale Lige prvaka donosi nam susret prvoplasirane i drugoplasirane ekipe Primere koje imaju odličan niz. Atletico na Nou Camp stiže sa šest uzastopnih pobjeda, dok je Barcelona ubilježila pobjedu manje. Ishod večerašnje utakmice zavisit će najviše od raspoloženosti Lionela Messija i Diega Coste.

Argentinac se ne može baš pohvaliti golovima protiv Madriđana. U posljednja četiri susreta nije uspio zatresti mrežu Atletica.

Barcelona je napadački trenutno najbolja ekipa Primere sa 89 golova dok je Atletico najbolji odbrambeni tim sa 22 primljena gola u 31 utakmici.

Barcelona i Atletico su u osmini finala bez većih problema izbacili Manchester City odnosno Milan.

Interesantno, tim Diega Simeonea nije izgubio u Ligi prvaka ove sezone. Ubilježili su sedam pobjeda i jedan remi.

Ukoliko Madriđani zaustave Messija i Nou Camp napuste bez primljenog gola, mogu se nadati prolasku u polufinale Lige prvaka.

Manchester United - Bayern

Tim Davida Moyesa nikako da pronađe pravu formu ove sezone što se ne može reći da minhenski Bayern predvođen Pepom Guardiolom.

Bavarci su još pretprošlo kolo osigurali titulu prvaka Njemačke tako da na Old Trafford stižu rasterećeni obavezom domaćeg prvenstva.

Arjen Robben
Arjen Robben

Aktuelni osvajač Lige prvaka je u večerašnjoj utakmici veliki favorit, ali United nikada ne treba otpisati.

Ova dva tima do sada su se u evropskim takmičenjima susrela devet puta. Bayern u pobjedama vodi sa 3:2 dok su četiri susreta završena bez pobjednika.

U Unitedu ne zaboravljalu 1999. godinu i finale Lige prvaka kada su do titule došli u sudijskoj nadoknadi zahvaljujući golovima Teddyja Sheringhama i Ole Gunnara Solskjaera.