Nogomet
2

Španski nogometni savez želi ostanak Del Bosquea

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: EPA)
Vicente Del Bosque (Foto: EPA)
Glavni tajnik španskog nogometnog saveza Jorge Perez otkrio je razočarenje ranim ispadanjem reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, no smatra da selektor Vicente Del Bosque treba ostati.

Podsjetimo, Furija je svoj nastup u Brazilu okončala već nakon prva dva kola igre po grupama. Španija je porazima 1-5 od Holandije i 0-2 od Čilea ostala bez ikakvih šansi za plasman u osminu finala, a samim time i ostala bez prilike da odbrani naslov prvaka osvojen u Južnoj Africi prije četiri godine.

Perez nije skrivao svoje nezadovoljstvo, ali je naglasio da Del Bosque nije ponudio svoju ostavku, niti istu savez od njega nema namjeru tražiti.

"Ni u najgorim snovima nismo mislili da će nam se ovo dogoditi. No to je nogomet – rekao je Perez za El Partido de los 12, te nastavio:

"Nismo još razgovarali s Del Bosqueom i smatram da je najbolje da razgovaramo po povratku u Madrid. Kada smo potpisivali ugovor (ranije ove godine) Del Bosque mi je rekao da će ako savez poželi iz bilo kojeg razloga da napusti selektorsku klupu on to učiniti bez pogovora. No ja ne želim da ode. Ukoliko i ponudi ostavku, tražit ćemo ga da ostane", otkriva Perez, pa zaključuje o španskom debaklu:

"Igrači su igrali 60 utakmica u sezoni. Nažalost, umor je napravio svoje. Kritike ne smetaju Del Bosquea. Samo ga porodica može uvjeriti u to da ne nastavi voditi reprezentaciju. No pitam vas: Imamo najboljeg čovjeka na selektorskoj klupi. Zašto ga mijenjati?