Nogomet
0

Del Bosque: Ima vremena za odluku o mojoj budućnosti

Totalsport
Vicente del Bosque (Foto: EPA)
Vicente del Bosque (Foto: EPA)
Španski nogometaši smogli su snage da Svjetsko prvenstvo u Brazilu okončaju pobjedom za šta ih je pohvalio i selektor Vicente del Bosque.

Još uvijek aktuelni svjetski prvaci izgubili su uvodne dvije utakmice u Brazilu (Holandija, Čile), čime su ostali bez ikakve šanse za plasman u drugi krug i odbranu naslova. Od prvenstva su se ipak oprostili pobjednički - savladali su Australiju s 3-0 golovima Davida Ville, Fernanda Torresa i Juana Mate.

"Završili smo naš nastup na izvrstan način, a igrači su dali najbolje od sebe. Nakon uvodnih smo minuta preuzeli kontrolu i bili smo bolja ekipa. Cijelo prvenstvo smo odigrali ispod očekivanja, ali imali smo teške suparnike u Holandiji i Čileu kojima ne možemo oduzeti zasluge za plasman u drugi krug", rekao je Del Bosque i pogledao u budućnost.

"Još uvijek ima puno igrača koji mogu dati ovoj reprezentaciji dati mnogo. Ne možemo se odreći nikoga zbog godina, ali ćemo držati na oku i mlade igrače koji dolaze".

Del Bosque ima ugovor koji vrijedi još dvije godine, ali nakon lošeg nastupa Furije u Brazilu puno je kritika na njegov račun i poziva da odstupi.

"Ima dovoljno vremena za odluku o mojoj budućnosti. Vjerujem da će se sve znati u sljedećih nekoliko dana".