Ništa od Intera
11

Španski mediji: Luka Modrić ostaje u Real Madridu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Gotovo svi španski mediji objavili su jutros informaciju da će kapiten reprezentacije Hrvatske i jedan od najboljih veznih igrača na svijetu Luka Modrić produžiti ugovor s Realom Madridom te da će i narednu sezonu ostati u redovima aktuelnog prvaka Evrope.

Modrić se posljednjih dana uveliko povezuje s prelaskom u milanski Inter, a interesovanje za Hrvata napravilo je veliki problem u Madridu s obzirom na to da predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez ni pod koju cijenu ne želi prodati Modrića.

Talijanski mediji danima su pisali o tome da transfer Modrića u Inter nije samo špekulacija i da je veoma moguće da Hrvat dođe u Seriju A, a navodno je i on bio zainteresovan za dolazak na Apenine, gdje bi dobio višegodišnji ugovor s opcijom odlaska u Kinu nakon toga.

Ipak, Real Madrid ne želi se odreći usluga najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, a prema pisanju Marce i AS-a, Kraljevski klub spremio mu je novi, poboljšan ugovor s kojim će se poravnati s kapitenom Sergiom Ramosom.

Podsjećamo, Real je već napustio Cristiano Ronaldo koji je otišao u Juventus, a odlazak Luke Modrića sigurno bi bio veliki problem za španski tim jer bi u jednom prijelaznom roku izgubili dva veoma bitna igrača.