Hladan, izolovan...
155

Španski mediji bez milosti prema debiju Luke Jovića: Igra kao pojačanje za C tim

K. H.
Španski mediji Marca i AS nisu oduševljeni debijem srbijanskog napadača Luke Jovića u dresu Real Madrida, a iako mu je bio prvi susret u dresu Kraljevskog kluba, novinari ovog medija nisu bili nimalo blagi prema bivšem napadaču Eintrachta iz Frankfruta.

Jović je protiv Bayerna igrao drugih 45 minuta kada je zajedno s ostalim rezervistima ušao na teren, a njegov debi naišao je na brojne kritike španske javnosti, prije svega medija Marce i AS-a.

Tako je Marca prvi nastup ovog golgetera iz Bundeslige okarakterisala kao jako loš, a oni su napisali da je Jović bio izolovan, hladan i neaktivan u igri Real Madrida.

"Jović je bio sjenka. Nije poslao poruku da je napadač za kojeg vrijedi izdvojiti puno novca, bio je izolovan, hladan, neaktivan i jedva da je dodirnuo loptu. Njegova igra je bila kao da je pojačanje za C tim", napisala je Marca.

Ništa blaži nije bio ni AS čiji je novinar napisao da je najbolja stvar koju je Jović uradio bio pozdrav s Nikom Kovačem, trenerom Bayerna.

"Razočaravajući debi za Luku Jovića u dresu Real Madrida. Prije početka meča se pozdravio s trenerom Bayerna, s kojim je sarađivao u Frankfurtu, što je ujedno bio i vrhunac njegovog pojavljivanja na terenu, napisao je AS.

Bayern je susret protiv Real Madrida pobijedio rezultatom 3:1. Strijelci za Bavarce bili su Tolisso, Lewandowski i Gnabry, dok je za Real Madrid pogodio Rodrygo.