Nogomet
0

Španija savladala Čile, obje ekipe idu dalje

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Španija i Čile su reprezentacije iz grupe H koje su izborile prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Selekcija Španije savladala je Čile sa 2:1 čime su osigurali tri neophodna boda za prolaz dalje. U drugoj utakmici odigranoj na Bloemfonteinu Švicarska i Honduras su odigrali bez golova.

Španija je uspjela slaviti protiv odličnog Čilea i tako osvojiti neophodne bodove za prolazak u knockout fazu takmičenja.

Španci su u vodstvo došlo sjajnim golom fenomenalnog Davida Ville iz 27. minute, koji je sa 40-tak metara lijevom nogom pogodio prazan gol, nakon što je golman Čilea izbio ispred Torresa koji je bio u naletu.

U 37. minuti desila su se dva ključna momenta susreta. Naime, u istoj minuti Španija je povela sa 2:0 golom Inieste, a zatim je drugi žuti karton dobio Čileanac Estrada.

Početkom drugog poluvremena smanjio je Millar čiji se šuti odbio od Piqueova leđa i prevario Casillasa.

U drugom susretu igranom u Bloemfonteinu Švicarci i Honduras nisu pokazali mnogo. U jalovoj utakmici mreže se nisu tresle, pa će se obje reprezentacije morati oprostiti od nastavka takmičenja.

Grupa H

Španija - Čile 2:1 Honduras - Švicarska 0:0

Tabela:

Španija 3 2 0 1 4 2 6 Čile 3 2 0 1 3 2 6 Švicarska 3 1 1 1 1 1 4 Honduras 3 0 1 2 0 3 1